Peti rođendan Femixa

Već narednog dana imaćete prilike da prisustvujete javnoj prezentaciji inicijative za veću zastupljenost i učešće mladih žena na muzičkoj sceni "Dodaj svoju notu", koja će se održati u UK Parobrod, sa početkom u 16h.

Specijale gošće Delikatesnog ponedeljka biće partnerke Femixa iz Švedske, iz organizacija Jamstalldfestival i Crossing Boarders, i strašne žene koje stoje iza Vox Feminae festivala, iz Zagreba. Posebna nota ove večeri biće promocija jubilarne Femixete 5.0, čija je ovogodišnja selektorka Bojana Vunturišević, pevačica, kompozitorka i muzička pedagoškinja, koja će nam ovom prilikom praviti društvo. Femixeta je godišnja kompilacija pesama odabranih domaćih kantautorki, autorki instrumentala, i bendova sa ženskim autorstvom teksta/muzike, koja se izdaje od 2010. godine.

Švedske organizacije Crossing Boarders i Jamstalldfestival bave se pitanjima učešća žena na muzičkim festivalima, u kulturi, i sferi slobodnog vremena na specifične i interesantne načine. Tokom njihovog gostovanja u Beogradu, koje je podržao Švedski Institut, u ponedeljak 3. novembra i utorak 4. novembra od 10 – 17 časova u UK Parobrod održavaće se međunarodni radni sastanak u okviru inicijative za veću zastupljenost i učešće mladih žena na muzičkoj sceni "Dodaj svoju notu" , koju je program Femix pokrenuo prošle godine. Tokom dvodnevne radne sesije na kojoj će učestvovati i partneri iz regiona aktivisti inicijative razvijaće ideje za saradnju i planove kako da se unapredi i pospeši učešće mladih žena na regionalnoj muzičkoj sceni. Krajem drugog dana, u utorak 4. novembra u 16 časova održaće se jednočasovna javna prezentacija inicijative uz učešće domaćih muzičarki. Posebno su dobrodošli svi koji su muzički aktivni ili su deo muzičke industrije i medija, i svi koji su se pitali zašto je malo žena u bendovima.

Za ovogodišnji vizuelni identet Femixete zaslužna je sjajna Aleksandra Ninković. Podsetili bismo da će ovaj put Femixeta će biti dostupna prvenstveno u online izdanju, sa mogućnošću besplatnog slušanja i preuzimanja, tako da će veći broj ljudi moći da čuje muzičke numere koje se nađu na njoj.

Pogledajte još