Vučić u Krupnju: Kuće do zime, pomoć u gorivu i đubrivu

Premijer Aleksandar Vučić obišao je danas Krupanj, kako bi se uverio da su radovi na sanaciji štete od poplava pri kraju, izjavio da će do zime, prema obećanju, biti obnovljene i izgrađene kuće i najavio dalju pomoć meštanima u gorivu, đubrivu, beloj tehnici...

Vučić je u razgovoru sa meštanima primetio da su izdata ukupno 304 rešenja o pomoći i da je svih 304 realizovano, jer je isplaćena pomoć u ukupnoj vrednosti od oko 67,5 miliona dinara.

On je rekao da je u toku gradnja 17 kuća, u koje će se useliti 60 ljudi, a da će biti podignuto još deset, čija izgradnja nešto malo kasni, jer se čekalo na tender, kako bi se sve procedure ispoštovale.

"Zima još nije došla, a do zime ćemo završiti sve kako smo i obećali", poručio je Vučić.

Premijer je istakao da će Krupanjcima stići i pomoć u gorivu, đubrivu, poljopruvrednim mašinama, semenu...za šta je obezbeđeno oko 470.000 evra.

Prema njegovim rečima, radiće se i na nasipima reka u okolini.

On je poručio i da će biti rešen problem nekoliko kuća koje se nalaze na kližištu.

Premijer je uveren da niko ne bi trebalo da bude nezadovoljan, osim ukoliko ne smatra da je neko drugi dobio više nego što mu pripada.

On, je, međutim, naglasio da zloupotreba i mahinacija ima, ali za to nije odgovorna država, koja će, rekao je, ispitati sve slučajeve i sankcionisati one koji su u tome učestvovali.

"Znamo za svaku kuću i objekat koliko smo dinara dali", podvukao je Vučić.

Premijer je ukazao da je 90 odsto puteva sanirano.

On se još jednom posebno zavalio šeiku UAE Mohamedu bin Zajedu, UN i EU na pomoći koju pružaju ne samo ovde, već širom Srbije gde su poplave bile.

Izvor: novimagazin

Pogledajte još