Seks nas čini pametnijima!

E pa, iako u situacijama kada nešto zvuči predobro da bi bilo istinito, obično i nije, ovoga puta čini se da je doista istina, koliko god neobično to zvučalo. Barem ako je verovati naučnicima iz Merilenda i Južne Koreje.

Ova je grupa naučnika izvodila eksperimente na sredovečnim pacovima kako bi dokazali da seksualne aktivnosti poboljšavaju mentalne sposobnosti te da podstiču proizvodnju neurona u hipokampusu (području mozga koji je zaslužan za dugotrajno pamćenje). Otkrili su da su pacovi u situacijama kada su im bile omogućene seksualne aktivnosti pokazali znakove boljih kognitivnih funkcija i hipokampalne funkcije. Jednostavnije rečeno - više seksa, više moždanih stanica.

Naravno, ovo ne znači da stvari funkcionišu po istom principu kada je situacija obrnuta. Inteligencija ne donosi više seksa, ili barem ne nužno. Doduše, studija koja je sprovedena na univerzitetu Pensilvanija pokazala je da visoka radna memorija adolescenata smanjuje verovatnoću da će se rano upustiti u seksualne odnose.

Nadlanu / izvor: portaloko

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.