Evakuacija Majdanpeka ako struja ne dođe do sutra

- Dobio sam informaciju od nadležnih iz ovog preduzeća da se radi i pokušava da se otkloni kvar. Stičem utisak da se vrlo neozbiljno pristupilo ovoj situaciji od strane Elektromreža Srbije. Ne mogu da verujem da je u 15 časova informacija bila da je dalekovodod proveren i ispravan, i da se čeka rešavanje tehničkog problema u Trafostanici "Majdanpek 1" i da će za dva sata biti struje, i kad je to prošlo i probano puštanje struje, bilo je bezuspešno jer je dalekovod neispravan. Imam utisak da trasa dalekovoda nije fizički obiđena, i sve informacije koje imam kazuju da je provera trasa dalekovoda obavljena pomoću radar signala. Zbog toga smatram da su neozbiljno shvatili ovu situaciju – kaže Vagner za "Blic".

On kaže da je najveći problem to što je 5.000 stanovnika bez grejanja, i da će biti prinuđen da u slučaju da struje ne bude ni ujutru, da evakuiše celokumno stanovništvo.

- Najveći problem je daljinsko grejanje i 5000 stanovnika koji se smrzavaju. Po meni je već u pitanju humanitarna katastrofa i kakve će biti posledice, videćemo. Sad smo u situaciji da razmišljamo da li i gde da evakuišemo oviliki broj ljudi, jer niko ne zna da nam kaže "dobićete struju u to i to vreme". Ako se ovo ne reši preko noći biće vanredne situacije i biće i krenućemo sa evakuacijom stanovništva – izričit je Vagner.

Pogledajte još