Sanjate da umirete? Ne brinite, ovi snovi znače nešto sasvim drugo!

Narodna verovanja i sanovnici tumače šta ovakav san predviđa, ali i nešto ozbiljnije tumačenje smrti sa psihološke strane.

Videti smrt – pred vama je dug život u bogatstvu i uz mnogo dece. Gledati smrt da dolazi – naći ćete se u velikom iskušenju. Uhvatiti smrt rukama – imaćete sretan život. Biti osuđen na smrtnu kaznu – u poslu vas očekuje napredak i veliki uspeh.Biti mrtav - oslobađanje od problema.

Videti svoje umiranje – očekuje vas veliki uspeh, jer ste konačno postali svesni svih svojih mogućnosti i vrednosti. Umreti i ponovno oživeti – očekuju vas velike brige, tuga i žalost. Biti mrtav – očekuje vas dug, sretan život.

Gledati kako neko drugi umire – napustiće vas draga osoba.Ako umire neko koga znate - prestanak veze s tom osobom ili s onim što nam ta osoba predstavlja. Smrt drage osobe – potajno čeznete za nekom osobom koju niste dugo videli.

Ipak, psiholozi kažu da sanjati svoju smrt znači da se nalazite na životnoj raskrsnici, odnosno, da ste u nekoj vrsti tranzicije. Jedan način života ostaje iza vas, a ispred vas se nalazi novi početak. Snovi o sopstvenoj smrti simbolizuju unutrašnju transformaciju, otkrivanje sebe ili, generalno, razvoj vašeg života u celini. Drugim rečima, vaš život dobija jednu novu dimenziju, tako da nema razloga za paniku, jer je najčešće u pitanju pozitivna promena.

Konkretno, snovi o sopstvenoj smrti znače da su ispred vas velike promene. Samo u retkim slučajevima smrt u snu predstavlja pravu, fizičku smrt, već je takav san pokazatelj da ste raskrstili sa starim navikama, pa je to metaforički vaša smrt u nekom smislu. U svakom slučaju označava završnicu nečega.
Kada je smrt bližnjih u pitanju, a to se uglavnom odnosi na članove porodice, značenja su različita, ali i dalje gravitiraju ka životnim promenama.

San o smrti brata ili sestre, znači da treba da prevaziđete nešto što se tiče vašeg detinjstva, da prestanete da živite u prošlosti i okrenete se budućnosti. Snovi o smrti roditelja simbolizuju promene na nivou identiteta. To može ukazivati na proces odrastanja i osamostaljivanja, čak i ako odavno ne živite sa svojim roditeljima.

Smrt deteta znači da treba da odrastete i da u vašem životu više nema mesta detinjarijama. Takođe, to može predstavljati i otkrivanje sebe, odnosno nekih ranih, zaboravljenih delova ličnosti. Ako sanjate smrt neke nepoznate osobe, to znači da su u toku velike promene u vašem životu na koje ne možete da utičete.

Izvor: doktor/kurir

Pogledajte još
Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.