Pomoć sa svih strana sveta: Kako se protiv mamurluka bore u Rusiji, Koreji, Peruu

Postoje brojni i različiti recepti protiv mamurluka, a oni se naročito razlikuju u različtiim kulturama.

Tako se u Rusiji savetuje odlazak u saunu, dok je u Mongoliji ćest recept konzumiranje soka od paradajza. Škoti smatraju da je protiv mamurluka najbolji "crni puding", tj. životinjska krv, skuvana i pretvorena u kobasicu. Poljaci veruju u ispijanje vode iz kiselih krastavaca, dok Portorikanci koriste drugu namirnicu - limetu. Međutim, oni je ne jedu niti piju, već njen sok već njen utrljavaju u kožu.

U Las Vegasu se, s druge strane, primenjuju mešto savremenije metode, pa tako postoji autobus nazvan "Raj za mamurne", u kojem se mogu dobiti svi potrebni vitamini i nadoknaditi izgubljena tečnost.
U Peruu se protiv mamurluka pravi supa koja"diže iz mrtvih", a njen tajni sastojak je biber. Na Siciliji konzumiraju tzv. pizzle, odnosno sušeni penis bika.

Korejci smatraju da je najbolji lek za mamurluk goveđa supa s usirenom goveđom krvlju, a u Namibiji preporučuju ispijanje bivoljeg mleka s rumom i likerom.

S obzirom na to koliko su poznati po konzumiranju većih količina viskija, Irci verovatno znaju šta rade kada se zakopaju u pesak nakon celonoćnog uživanja u alkoholnim pićima, a Mađari veruju da se "klin izbija klinom", pa mamurluk leče brendijem.

Nadlanu / izvor:menshealth

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.