PRAVA muško-ženska prijateljstva: Ja pred njom plačem, ona preda mnom brije noge!

Mnoge žene danas preferiraju da imaju muške prijatelje (na šta se njihovi momci i muževi zgražavaju), jer, to je muškarac koji ih nikad neće posmatrati kao objekat, u čijem društvu uživaju, ali za njega ne moraju da se sređuju, ni foliraju finoću, a uvek je tu kada im zatreba muški pogled na svet.

Mi smo pitali muškarce šta misle o tome.

"Jedini način da muškarac nema nikakav seksualni interes za ženu jeste ako je on mlađi od deset godina, u komi, ili gej. Ako ništa od ovoga nije slučaj, žena živi u zabludi." kaže nam Vasilije Ranković, koji ima najbolju prijateljicu, ali nam iskreno kaže da kad bi ona pokazala makar mrvicu interesovanja, on bi skočio.

Sa druge strane, tu je Pavle Stojčević, koji tvrdi da ima najbolju prijateljicu ceo život, i da je nikad ni na koji drugi način nije posmatrao. "Ja pred njom smem da zaplačem, i da znam da će me razumeti, a ona je sa mnom toliko opuštena da sedim pored nje u kupatilu dok brije noge... I, ne, pre nego što to pomislite, to ne znači da sam gej."

A onda su nam žene rekle svoje mišljenje.

"Moj najbolji prijatelj je muškarac. Stariji je od mene 5 godina i znamo se čitavog života, naše porodice su prijatelji, on mi je menjao pelene kad sam bila mala." priča nam Sanja Urošević "Ali, on je jedini muškarac koji mi je pravi prijatelj. Tokom godina su mnogi tvrdili da su mi prijatelji, i to se uvek završavalo nekim pokušajem da postanemo par."

"Imala sam prijatelja, i bila sam ubeđena da ne želim ništa više od njega. A onda je našao devojku. Postala sam ludo ljubomorna, ogovarala sam je toliko da ju je zamrzeo. Sad smo u vezi već 3 godine. Ne mogu da kažem da mi je žao, ali sad kad pogledam unazad, shvatam da mu nisam bila pravi prijatelj." priznala je Andrijana Dimitrijević.

Ako ste sa nekim prijatelj, i tvrdite da imate neka osećanja prema njemu, onda je to jednostrano prijateljstvo, i vi varate tu osobu na najgori mogući način. Taj neko misli da u vama ima iskrenog prijatelja, a vi samo čekate priliku da to pretvorite u nešto više. Eventualno ćete shvatiti da će taj NEKO uvek odabrati NEKOG DRUGOG. Nekog goreg od vas. A onda sledi ljubomora, prebacivanje i, neizbežan prekid tog "prijateljstva".

IPAK NIJE MIT

Prava muško-ženska prijateljstva su moguća, samo morate da budete iskreni prema sebi kad u takvu vezu ulazite. Preispitajte se. Da li očekujete nešto više? Da li mislite da vam je "friend zone" put do nečijeg srca, ili iskreno tražite prijatelja?

Jer, ako tražite SAMO prijatelja, muško-žensko prijateljstvo je nešto najbolje što može da vam se desi.

Žene su jedne drugima uvek konkurencija, pa tu uvek nešto fali, a muškarci su jedni sa drugima suviše kruti, uvek pod pritiskom da budu muževni i snažni.

Suprotni pol često vidi stvari na drugačiji način, i jednom kad pronađete nekog sebi jednakog, sa kim možete da se opustite, shvatićete da ste otkrili novog člana porodice, nekoga ko će uvek da vam bude oslonac, i ko će vam uvek dati iskren savet.

Nadlanu / T.D.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.