CNN NAM PRIPOJIO CRNU GORU!

Mapa Balkanskog poluostrva sa Saveznom Republikom Jugoslavijom obojenem crvenom uočljivom bojom, pojavila se iza novinarke dok je pričala o novoj vezi Kine i Evrope

Američka televizija CNN je izveštavala o Beogradskom samitu Kine i zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, kada se dogodio još jedan u nizu njihovih propusta. Oni su poznati svetskoj javnosti po ovakvim greškama, što je nedopustivo s obzirom da se radi o međunarodnom informativnom kanalu.

Na interentu se pojavila fotografija snimka vesti, na kojoj novinarka govori o skupu u Srbiji dok je iza nje mapa naše zemlje. Ono što je čudno i što je pokrenulo diskusiju na internetu i društvenim mrežama je to što je na karti, Crna Gora pripojena Srbiji.

Karta Balkanskog poluostrva sa Saveznom Republikom Jugoslavijom obojenem crvenom uočljivom bojom, pojavila se iza nje dok je pričala o novoj vezi Kine i Evrope.

Da li je fotomontaža ili ne, ostaje nerešeno, ali svakako, ovo ne bi bio prvi put da CNN načini veliku grešku tokom svog informativnog programa.

Nadlanu / izvor: telegraf

Pogledajte još