5 najčešćih problema koji dovode do prekida veze

1. Nedostatak komunikacije
Većina parova vodi verbalne bitke u svojim glavama, dok si međusobno malo toga kažu. Naravno, ne mislimo na razmenu informacija oko dnevnih obaveza i aktivnosti. Vezu obično 'guše' prešućivanje važnih podataka o željama i očekivanjima, te pretpostavljanje šta je ona druga strana htela da kaže.

Nemojte pretpostavljati! Jasno izražavajte svoje stavove, pitajte stvari koje vam nisu jasne, pa se nećete susretati s takvim dilemama.

2. Ljubomora i posesivnost
Ljumoborni ste na pažnju koju drugi ljudi posvećuju vašem partneru? Ne želite svog partnera da delite ni sa kim, čak ni u onom 'platonskom' prijateljskom smislu? Vaša ljubomora i posesivnost zasigurno će prekinuti ljubavnu vezu.

Posesivni i ljubomorni partneri zapravo su nesigurna bića, koja nemaju poverenje u drugu osobu, ali ni u same sebe. Takva veza obično počiva na klimavim nogama, a u začaranom krugu izmijenjuju se 'dobra' i 'loša' razdoblja. Rešenje ovoga problema počiva na duhovnom radu pojedinca unutar veze za što su obično potrebne godine.

3. Gubitak seksualne želje
Na početku veze niste mogli skinuti ruke jedno s drugoga, a sada seks doživljavate kao rutinsu kućnu obavezu? Nedostatak želje za vođenjem ljubavi sastavni je deo svake veze, pa je sasvim normalna pojava.

Ako radite na drugim aspektima veze, ovaj ćete problem premostiti zajedničim razgovorom, iz kojeg će se pak roditi ideje o probuđivanju strasti. Ako ste u vezi samo zbog seksualne naslade, verovatno ćete prekinuti vezu istog trena kad ponestane oduševljenja u spavaćoj sobi.

4. Boja novca
Bez obzira koliko šutjeli o tome, financijska situacija utječe na kvalitetu i stabilnost neke veze. Manjak posla i novčanih sredstava moglo bi predstavljati pravi kamen spoticanja za ljude u vezama i braku, osobito u vremenima teške gospodarske situacije.

Manjak novca i posla izaziva frustriranost, ona potiče depresiju ili agresiju (ovisno o tipu osobe), a sve zajedno dovodi do učestalih svađa i problema među partnerima. Ovaj se problem ne može rešiti 'preko noći', a zahteva spremnost oba partnera na iskren razgovor, odricanja i strpljenje.

5. Nedostatak poštovanja i potpore

Manjak poštovanja između partnera tihi je ubica veza. Isprva ga je teško prepoznati, a s godinama poprima sve ružnije lice. Ne čudi što se mnogi parovi nakon pet, deset ili više godina zajedničkog života jednog dana neugodno iznenade činjenicom da zapravo ne poznaju svoju 'bolju' polovicu.

Partner koji ne ceni vaša postignuća, želje i ambicije verovatno ne ceni ni vas. Razmišljate o prekidu? Možda to i nije tako loša ideja...

Izvor: zadovoljna.dnevnik.hr

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.