PORAŽAVAJUĆE: Novosadski klinci iznajmljuju stanove zbog OVOGA!

Marko V. (17) je sa svojih devet drugova i drugarica iznajmio jednoiposoban stan u Petrovaradinu za 150 evra. Oni će u ovaj stan otići već sutra i biće do 2. januara, a potom se tamo ponovo "useliti" 13. i 14. januara. Kaže da vlasnik stana nije ni pitao koliko će ih biti, niti im je tražio ikakva dokumenta.

- Da ne bismo kao maloletnici ostali bez alkoholnog pića u nekom od lokala, pronašli smo oglas na internetu, sakupili novac i platili "kiriju". Kupićemo dosta hrane i piva i na nekoliko dana biti odvojeni od roditelja. Da je neko od nas imao vikednicu, u njoj bismo dočekali Novu godinu - kaže Marko. On dodaje da su im za ovaj "izlet" roditelji dali novac.

Vera Spasić, iz "Solis" nekretnina, kaže da stanove za doček Nove godine uglavnom traže mladi i parovi, ali da maloletnika nije bilo. - Cene su od 25 do 30 evra po danu. Oni potpišu ugovor sa vlasnikom stana, plate unapred, a uz to daju i depozit, koji im kasnije bude vraćen ukoliko u stanu bude sve u redu - kaže Spasić.

Vlasnik ovog stana kaže da zna da ga je iznajmio maloletnicima, ali nije želeo da komentariše svoju odluku. Samo je kratko rekao da mu je potreban novac za zaostale račune, a da bi ovi srednjoškolci svakako našli drugi stan.

Jedna grupa maloletnika je "prevarila" vlasnika stana na Podbari. Strahinja V. (17) je nagovorio punoletnog rođaka da iznajmi stan umesto njega. Tvrdi da su ga to danima molili, pa je na kraju pristao.

- Svestan je da ćemo svakako piti. Nije da se hvalim, ali većina mladih to radi. I sam je shvatio da smo sigurniji u stanu, nego na ulici ili u nekom kafiću gde svima toče alkohol - kaže Strahinja. On dodaje da su za stan od 45 kvadrata za 31. decembar i 1. januar dali 70 evra.

Pretragom oglasa na internetu mogu se videti brojni oglasi za izdavanje stanova za doček i predstojeće praznike. Ali, Barbara Durkalić i njen suprug će za doček ostaviti prazan stan ćerki i njenim drugovima. Kupiće im hranu i bezalkoholno piće.

- Pivo i vino će sigurno sami doneti, ali bezbednije je da budu ovde nego u nekom tuđem, iznajmljenom stanu. Ovako komšije mogu da ih nadgledaju – kaže Barbara.

Nadlanu / izvor: 24sata

Pogledajte još