Narednih dana i do -20 stepeni

Meteorolozi su izdali i posebno upozorenje da do petka predstoje "ledeni dani" - s temperaturom 24 sata ispod nule. Očekuje se da narednih dana minimalna temperatura bude od minus 20 do minus 10 stepeni, a najviša dnevna temperatura u većini mesta od minus 10 do minus dva stepena.

Danas će se jutarnja temperatura kretati od minus 20 do minus 12 stepeni, najviša dnevna od minus 11 do minus šest.

Na severu zemlje biće pretežno sunčano, duvaće slab, severni i severoistočni vetar, na planinama umeren i jak.

U Beogradu će danas biti malo do umereno oblačno i veoma hladno, s jutarnjom temperaturom od minus 15 do minus 12 stepeni, i najvišom dnevnom minus osam stepeni. Duvaće slab severni i severoistočni vetar.

U četvrtak i petak biće suvo sa sunčanim intervalima i veoma hladno, sa maglom u jutarnjim satima. Minimalna temperatura biće od minus 20 do minus 10 stepeni, maksimalna dnevna od minus 10 do minus dva.

Od subote se očekuje umereno do potpuno oblačno, toplije vreme, ponegde sa slabim padavinama, susnežicom i snegom. U jutarnjim satima biće slab i umeren mraz a maksimalna temperatura oko proseka.

U Beogradu će u četvrtak i petak biti suvo, sa sunčanim intervalima i veoma hladno sa maglom u jutarnjim satima. Minimalna temperaturom biće od minus 15 do minus 11, maksimalna dnevna od minus osam do minus dva stepena.

Od subote se u Beogradu očekuje slično vreme kao i ostalom delu zemlje.

Biometeorološka prognoza za sredu, 31. decembar 2014:

Nastavlja se relativno nepovoljan uticaj meteoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Posebna opreznost se preporučuje cerebrovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Kod meteoropata su mogući bolovi u kostima i zglobovima, glavobolja i razdražljivost.

B92

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.