Neophodne praznične informacije: Gde, kada i šta radi za praznike?

Kako je objavio Beoinfo, prema odredbama Odluke o radnom vremenu zanatstva i trgovine na teritoriji grada Beograda, u četvrtak, 1. januara 2015, dežurni prodajni objekti prehrambene robe mogu biti zatvoreni, a u petak, 2. januara moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00.

Na Badnji dan, kako se navodi, pretežno prehrambene prodavnice moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, dok na sam Božić prodajni objekti mogu biti zatvoreni.

Dodaje se da 1, 2. i 7. januara, nespecijalizovane prodavnice u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno prehrambene robe i posebni trgovinski objekti mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i opštinskim putevima na teritoriji grada rade od 00 do 24 sata, a ostale bezinske stanice u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Gradske pijace saopštile su da će 1. i 7. januara raditi od 6.00 do 13.00 samo želene pijace "Zemun", "Banovo Brdo" i "Dušanovac", dok će ostale biti zatvorene, a 31. decembra 2014. i 2.januara 2015. sve pijace će raditi uobičajeno od 6.00 do 19.00.

Navedeno je i da će otvoreni tržni centar na Novom Beogradu - Buvljak, u sredu 31. decembra i u petak 2. januara raditi uobičajeno od 8.00 do 16.00, dok 1. i 7. januara neće raditi.

Četvrtak 1. januar i 7. januar biće neradni i za pijacu za promet starih stvari i robe sa greškom Miljakovac, a 31. decembra i 2. januara će raditi uobičajeno od 6.00 do 19 časova.

Pijaca cveća "Krnjača",31. decembra će raditi skraćeno od 11.00 do 18.00, dok će 2. januara raditi uobičajeno, a neće raditi 1. i 7. januara.

Trgovinsko objekti "maksi", "mini maksi","šop end go" i "tempo", kako je saopšteno iz kompanije Delez, 31.decembra radiće skraćeno, do 18 časova, dok će 1. januar 2015. biti neradan za sve prodavnice osim onih na Kopaoniku i Zlatiboru. U petak 2. januara radiće dežurne prodavnice i to do 18 časova.
Besplatan parking 1. 2. i 7. januara

Na uličnim parkiralištima u zoniranim delovima Beograda parkiranje se neće naplaćivati 1, 2. i 7. januara, saopštio je "Parking servis", obaveštavajući korisnike da će tokom novogodišnjih prazničnih dana biti promenjeno radno vreme.

Ta tri dana biće zatvoreni šalteri za rad sa strankama u Starine Novaka br. 22, Kraljice Marije br. 7 i Mileševska br. 51, shodno propisu o radu u dane državnog i verskog praznika,

Ove poslovnice će 31. decembra i 6. januara imati skraćeno radno vreme i biće otvorene za sve korisnike do 15.30 časova, navedeno je u saopštenju.

Zbog organizacije dočeka Nove godine na beogradskim ulicama, 31. decembra od 20 časova do četiri sata ujutru 1. januara, biće onemogućen prilaz garaži "Pionirski park“ iz Ulice kralja Milana.

Osim ove izmene, sve javne garaže i posebna parkirališta biće neprekidno otvoreni u dane praznika i radiće po ustaljenom sistemu naplate parkiranja.

Služba za prenos vozila, takozvani "pauk", radiće 1, 2. i 7. januara po režimu koji se primenjuje tokom vikenda, najavio je "Parking servis".
Izmenjeno radno vreme posta

Pošte Srbije tokom predstojećih novogodišnjih praznika imaće izmenjeno radno vreme, pa će tako 31. decembra, pošte raditi do 17 časova, a 1. januara biće dežurne pošte na graničnim prelazima.

Tokom celog dana i 31. decembra i 1. januara radiće jedino Glavna pošta u Takovskoj ulici u Beogradu, koja radi 365 dana u godini, odnosno i u vreme državnih i verskih praznika.

Povodom manifestacije "Ulica otvorenog srca" u Beogradu u Svetogorskoj ulici od 10 do 16 časova radiće pokretna pošta, koja će obavljati prijem običnih pismonosnih pošiljaka i prodaju artikala.

U petak, 2. januara, u Beogradu će dežurati pošte u Takovskoj 2 (non-stop), u Nehruovoj 68 b (od 8 do 19 časova), TC "Stadion" (od 8 do 19 časova), TC "Novi Merkator" (od 9 do 19 časova).

Tog dana dežuraće šest pošta u Novom Sadu - Temerinski put 50, Teodora Mandića 23, Futoški put 93c, Balzakova 59, Bajči Žilinskog 4 i dr Svetislava Kasapinovića 10-14.

Radiće i dve pošte u Kragujevcu - TC "Roda" i TC "Plaza" i po jedna u Temerinu, Bačkoj Palanci, Šapcu, Vršcu, Pančevu, Sremskoj Mitrovici, Zrenjaninu, Subotici, Nišu, na Kopaoniku i Zlatiboru, kao i pošte na graničnim prelazima.

U subotu, 3. januara, pošte koje inače rade subotom rade prema uobičajenom radnom vremenu.

Nadlanu / izvor: b92

Pogledajte još