BADNJI DAN I BOŽIĆ: Radno vreme prodavnica, pijaca, ugostiteljskih objekata

Nespecijalizovane prodavnice u kojima trguje na malo, pretežno neprehrambenom robom, kao i posebni trgovinski objekti, mogu 7. januara da budu zatvoreni.

Prodavcima će biti dozvoljeno i da u noći između 13. i 14. januara, za Srpsku novu godinu, prodaju i dostavljaju alkoholna pića i pivo.

Dežurne prodavnice dužne su da raspored, početak i završetak radnog vremena, istaknu na vidnom mestu objekta najmanje tri dana pre praznika.

Svi trgovinski i zanatski objekti u dane praznika mogu da budu otvoreni i mogu da rade duže od radnog vremena navedenog u saopštenju.

Benzinske stanice na državnim putevima prvog i drugog reda i opštinskim putevima na području Beograda rade od 00 do 24 sata, a ostale pumpe u gradu najmanje od 6 do 20 sati.

Zelene pijace uglavnom zatvorene za Božić Iz „Gradskih pijaca” saopšteno je da će većina zelenih pijaca biti zatvorena 7. januara, a da će pijace „Zemun”, „Banovo brdo”, „Bele vode” i „Dušanovac” tog dana raditi skraćeno, od 6 do 13 sati.

OTC Novi Beograd (popularni „Buvljak”), Pijaca za promet starih stvari i robe sa greškom na Miljakovcu i Pijaca cveća TC „Krnjača” će 7. januara takođe biti zatvorene.

Ugostiteljski objekti (kafići, kafane i restorani) u stambenim zgradama 13. i 14. januara mogu da rade, emituju muziku ili priređuju muzički program od 00 do 24 sata.

Ostali ugostiteljski objekti, koji se ne nalaze u stambenim zgradama, mogu da rade u okviru maksimalno utvrđenog radnog vremena od 00 do 24 sata.

Nadlanu / izvor: Blic

Pogledajte još