Poseta Tačija Crnoj Gori: Opsadno stanje u Podgorici!

Policija od jutros obezbjeđuje sve lokacije na kojim se okupljaju protivnici dolaska potpredsednika Vlade Kosova Hašima Tačija u Crnu Goru.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije sa sveštenstvom u 10 časova održaće liturgiju i pomen žrtavama stradanja na Kosovu i Metohiji, u podgoričkoj crkvi Svetog Đorđa.

Po okončanju parastosa, prisutni će poći ispred Vile "Gorica", gde je u 12 sati zakazan protestni skup povodom dolaskaHašima Tačija.

Predsednik “Udruženja raseljenih lica” Milenko Jovanović kazao je "Vestima" da je ta organizacija od policije tražila i dobila dozvolu za održavanje protesta.

"Izašli smo na lice mesta sa rukovodiocima podgoričke policije i dogovorili se da budemo pored Akademije,a ne Vile, jer očekujemo mnogo ljudi",rekao je Jovanović.

Osim “Udruženja raseljenih sa Kosova” i udruženja “Božur” u organizaciju protesta, prema informacijama “Vijesti” iz političkih stranaka,uključena je i SPC u CrnojGori čiji je mitropolit Amfilohije prozvao crnogorsku vlast zbog odluke da primi Tačija.

U tome (Velibor) Džomić vodi kolo”, kazao je izvor “Vijesti”.

Pozivajući se na nezvanične izvore, kosovski dnevnik "Bota sot" objavio je juče da će tokom Tačijeve posete mere obezbeđenja biti podignute na najviši nivo, zbog opasnosti da na njega bude izvršen atentat. "Bota sot" navodi da je zbog straha od "mogućeg napada srpskih nacionalista" otkazano predavanje o NATO koje je Tači trebalo da održi.

Zatvoreno više saobraćajnica

Kako je saopšteno iz Uprave policije,u periodu od 9 do 17 sati, za sve kategorije vozila, saobraćaj će biti biti obustavljen u ulici 19. decembra, kao i Beogradskoj i ulici Vaka Đurovića.

Takođe, ukoliko se proceni potrebnim, saobraćaj bi u navedenom periodu mogao biti obustavljen i u Bulevaru Ivana Crnojevića, saopštili su iz Uprave policije.

Izvor: Vijesti.me

Pogledajte još