NAJČUDNIJE UBISTVO: Umro od povreda zadobijenih nožem pre 55 godina

Ovaj slučaj koji naizgled prkosi zdravom razumu ima svoje koherentno objašnjenje. Prema pisanju Njujork tajmsa, autopsija 97-godišnjeg Antonija Čikarela pokazala je da je starac preminuo od povrede nanete nožem daleke 1950. godine.

U izveštaju patologa se navodi da su komplikacije crevne okluzije bile “prouzrokovane trbušnom hernijom kao posledice duboke laparotomije (zasecanje abdomena) izvedene prilikom tretiranja ubodne rane”.

Reč je o povredi nanetoj hladnim oružjem od strane druge osobe, dakle ubistvu, zaključak je patologa.

Svake godine, njujorška policija beleži nekoliko ovakvih slučajeva, ali Čikarelov je poseban po tome što obara sve dosadašnje vremenske rekorde.

Nakon što je ustanovljeno da je Čikarelo ubijen, njujorški detektivi su bili prinuđeni da otvore istragu iako nisu imali nijedan dokaz, nijednog svedoka, ni najmanji trag. Budući da nisu znali ni u koju je bolnicu žrtva odvezena nakon ranjavanja, policajci su pokušali da nađu Čikarelove kolege iz vremena kada je bio domar zgrade na 5. Aveniji.

“Problem je u tome što je većina pomrla. Sve ove godine je živeo bez ikakvih problema i sada je to odjednom ubistvo”, žali se policajac kome je poverena istraga.

Što se pak ubice tiče, teško je zamisliti da je još uvek u životu. Čikarelova kćerka je ubeđena da on više nije među živima: “On je mrtav. I to poodavno mrtav”.

SrbijaDanas/Nadlanu

Foto: yayimage