Pedofil došao na zakazan seks sa maloletnom devojčicom! A onda je usledio šok…

0

Muškarci su ga pratili i snimali sve dok nije ušao u svoj automobil. Potom su sav dokazni materijal odneli u policiju

Rodžer Li (45) iz Viltšira u jugozapadnoj Engleskoj proputovao je 500 kilometara kako bi imao dogovoren seks sa maloletnom devojčicom (14).

Ali kada je stigao na dogovoreno mesto u Njukastlu umesto devojčice s kojom je nedeljama razgovarao na internetu, dočekala su ga dva člana grupe “Dark Justice” (Tamna pravda) koji su ga snimili i informacije o njemu, uključujući poruke sa interneta, prosledili policiji.

Naime, Li je prošle godine otvorio profil s nadimkom “ForHire” na društvenoj mreži Badoo. Ubrzo je počeo da ćaska sa 14-godišnjakinjom čiji su račun, ustvari, održavali članovi Tamne pravde.

Počeo je da šalje eksplicitne fotografije i priča kako je već imao vezu s 12-godišnjakinjom. Dogovorio je sastanak s devojčicom, ali kad je stigao u Njukastl tamo su ga dočekala dva muškarca koji su se suočili s njim i njegovu reakciju snimili mobilnim telefonom.

Pedofil je odmah shvatio da je reč o nameštaljci pa je počeo da se udaljava, prvo hodom, a ubrzo i punim trkom.

Muškarci su ga pratili i snimali sve dok nije ušao u svoj automobil. Potom su sav dokazni materijal odneli u policiju.

Li se ubrzo našao na sudu gde je priznao krivicu i osuđen je na dve godine i četiri meseca zatvora.

Uhvatili su vas, da se tako izrazim, internet osvetnici koji su se igrali ulogu naivne devojčice, a vi ste upali u njihovu klopku', rekao je prilikom čitanja presude sudija Šon Moris.

Čvrsto verujem da ste opasan čovek po malu decu.

Muškarci koji su raskrinkali pedofila sedili su u sudnici kako bi čuli presudu. U razgovoru s novinarima naglasili su da žele da ostanu anonimni i objasnili šta ih je podstaklo da krenu u akciju.

Svaki dan u novinama čitamo o pedofilima. Želimo da sprečimo da se ovakve stvari događaju, želimo promenu u zakonu koja će internet korisnike primorati da se na neki način identifikuju.

Li je bio vrlo otvoren za vreme naših internet razgovora”, nastavljaju 'osvetnici'. 'Šokiralo nas je kad smo videli koliko je otvoren i koliko želi da se sretne sa devojčicom koju smo izmislili.'

'Ne želimo nikoga da povredimo ovim što radimo, samo želimo da zaštitimo ljude.'

Inače, Rodžer Li je već dva puta bio s druge strane rešetaka – jednom zbog pedofilije, a drugi puti zbog pljačke za što je bio osuđen na šest godina zatvora.

Jutarnji.hr/Nadlanu

Foto: Screenshot/Youtube

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.