SEKSUALNA SABOTAŽA: 8 grešaka kojima uništavate svoj seksualni život

1. Seks samo radi seksa

Ukoliko vam neka hrana ne prija vaše telo vam šalje poruku da treba da prestanete da je konzumirate. Isto je i sa seksom. Ako je vaš seksualni apetit smanjen, povucite ručnu i nemojte ništa "siliti". Poboljšanje će biti vidno već prilikom prvog sledećeg puta.

2. Očekujete isto što i prilikom poslednjeg puta

Ljudski mozak pamti poslednje seksualno iskustvo. Ali, narednog puta kada legnete u krevet očekujući reprizu prethodnog - velike su šanse da je ne doživite. Pokušajte da svaki put ulazite u potpuno novo iskustvo - bez ikakvih očekivanja.


3. Idealizujete seksualni odnos

Ako idealizujete svaki seksualni susret u startu osuđujete sebe na grešku. Kada nešto ne ide po planu, pomišljate da imate problem sa partnerom, ili da sa vama nešto nije u redu. Sa druge strane, ako se plašite da ćete biti razočarani više ćete na to obraćati pažnju pa su veće i šanse za negativno iskustvo. Naravoučenije - oslobodite se svih očekivanja i predrasuda.

4. Očekujete od partnera da zadovolji sve vaše potrebe

Dešava se da seksualne aktivnosti sa jednim partnerom u vama bude jaku seksualnu požudu, dok sa drugim iste stvari dožive propast. Ako očekujete od partnera da sam sve radi, gubite svoju seksulanu moć. Fokusirajte se na ono što je za vas erotično.

5. Ne ulažete ni minimalan napor u pozitivne seksualne misli

Razmišljanje o prethodnim seksualnim iskustvima makar i nekoliko minuta tokom dana uticaće na više takvih momenata u budućnosti i olakšati da se ovakve situacije ponove.

6. Gnev i ljutnja utiču na vašu seksualnu želju

Negativne emocije su ubice seksualne požude. Ako ste ljuti na nekoga, nećete mu dozvoliti ni da vam se približi. Prevaziđite ih što pre, jer što duže čekate - biće sve teže.

7. Ne uviđate uzroke svojih seksualnih problema

Ukoliko ste zabrinuti i iznova ponavljate negativne misli umesto seksualnih, možda je vaš problem upravo ova stavka. Krenite od početka - istražite uzrok i poradite na rešenju. Konsultovanje sa terapeutom može biti jedna od solucija, ali i bilo kakav drugi vid tretmana koji prija vašem telu i umu.

8. Suviše ste nezainteresovani za seks, umesto da imate opušten seks

Ljudi često misle da imaju opušten pristup seksu, ali seks je zapravo smešten u najdublji deo našeg mozga, povezan sa emocijama. Kada niste na mestu na kome se osećate prijatno i komforno nećete imati seks koji će vam pomutiti pamet. Možete čak imati i neobavezne seksualne veze ali sa osobama sa kojima se osećate sigurno i kojima verujete. Biti opušten i biti nezainteresovan su dve različite stvari.

Priredila: J.K.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.