7 FAZA LJUBAVI – Kako se muškarci zaljubljuju

Dok se žene prilično brzo zaljubljuju i nakon par dana već imaju osećaj da ne mogu da žive bez njega, muški um ne funkcioniše na taj način.

Faza 1 – Privlačnost

U ovoj fazi sve se vrti oko fizičkog izgleda i trenutne privlačnosti. Žene moraju shvatiti da su muškarci prilično plitki kada je reč o ljubavi na prvi pogled. Žene se mogu zaljubiti nakon prvog razgovora sa muškarcem, a njih žena može privući samo na temelju izgleda.

Fizički izgled je za njih važna stavka, ali to ne mora da bude sveukupni izgled žene. Svaki muškarac je individua za sebe i ima neke svoje omiljene delove ženskog tela. Jedni vole noge, drugi lice, treći ruke… Ponekad ni ne znaju što im se tačno sviđa kod nje – ali znaju da ih privlači.

Faza 2 – Sviđanje

Muškarce svakodnevno privuče mnogo žena, ali to ne znači da se u svaku mogu zaljubiti. Ako pored privlačnosti želi i stalno da je viđa i sluša – to znači da počinje da mu se sviđa. Muškarac može “juriti” žene na različite načine, ali ako ga ona ne prihvati on će je verovatno brzo zaboraviti.

Faza 3 – Atraktivnost

Ako atraktivna devojka odgovori na muške “napade” – on ulazi u fazu atraktivnosti. Do ove faze muškarac može odšetati od devojke kada poželi, a da ne oseti bol ili tugu čak i ako ga devojka odbije. Ionako se do tad nije trudio previše niti je stigao da se zaljubi – tako da smatra da nema za čime da žali.

Međutim ako devojka pokaže i najmanji znak zainteisovanosti za njega, ili ako muškarac to pretpostavi – on se našao u ovoj fazi – fazi atraktivnosti. On sada odlučuje da je zavodi i da je natera da joj se svidi.

Faza 4 – Impresija

Čak i sada on nije ni blizu da se dublje veže za devojku. Sve što ga u ovoj fazi interesuje je da je natera da joj se svidi. Pokazuje joj svoj potencijal kao partnera, planira sastanke i kupuje joj poklone. Još uvek nije zaljubljen, ali želi da se nešto lepo desi.

Faza 5 – Presuda

Ako muškarac dođe do ove faze počeće da se pita da li bi se moglo desiti nešto više s tom devojkom. Međutim umesto da se zaljubi sve što ga trenutno zanima je da se ona zaljubi u njega. Ona mu se definitivno sviđa i želi da se zabavljaju, ali je još uvek nesiguran po pitanju svojih osećanja.

Faza 6 – Reafirmacija

Ako uspe da je uveri da se zaljubi u njega – on je srećan čovjek. Sviđa mu se kako se situacija odvija… Međutim sve do sad on se nije zapitao da li mu se ona zaista sviđa.

Sve do ove faze njegov cilj je bio da se ona zaljubi u njega. Tek kada se to desi, muškarac ozbiljno počinje da razmatra da li želu vezu s njom.

To je sebičan potez, ali ih je tako evolucija naučila: “Ne gubite vreme razmišljajući već tražite što više ženki za širenje semena.” Sada kada je devojka zaljubljena u njega, on se povlači na par dana i razmatra “za” i “protiv” potencijalne veze s njom. Da li je on zaista voli? Da li će biti srećan sa njom? Da li je to žena koju on želi i koja mu je potrebna?

Faza 7 – Spreman je za ljubav

Ako smatra da je ona ta, u ovoj fazi se konačno zaljubljuje. S druge strane, ako donese suprotan zaključak počeće da je izbegava i gubi interes za nju jer je zbunjen.

Žene se često nerviraju zbog načina na koji se muškarci zaljubljuju i još je iritantnije kad znaju da oni prvo nju navedu da se zaljubi prže nego što i pomisle da oni urade isto. Međutim s tom situacijom se žene moraju pomiriti jer će se tu teško nešto promeniti.

Nadlanu / izvor: portaloko

Foto: yayimages

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.