Šta sve možete da uradite sa samo jednim dinarom

0

Ako ste surovi materijalista i posmatrate samo kupovnu moć ovog novčića, onda vam jedan dinar zaista neće značiti mnogo. Međutim, ukoliko pročitate ovaj tekst shvatićete da nije baš beskoristan.

Evo nekih praktičnih saveta:

1. Testirajte dotrajale gume
Jednostavan način za proveravanje guma je da stavite dinar u njihove reze, te ako reza prekriva više od pola dinara, znači da su gume još uvek u redu i nije potrebno da ih promenite. Ukoliko je manja, ipak je vreme da se bacite u trošak, pa bi najbolje bilo da sačuvate i taj jedan dinar. Može da pomogne.

2. Poduprite sto ili stolicu
Pokažite da ste buržuj. Bahatite se vašim novcem pred prijateljima i rodbinom i pokažite im ko je glavni. Nek ide život! Uzmite taj jedan dinar i sa njim izbalansirajte sto ili stolicu koja se mrda. Rokefeler je mala maca za vas.

3. Donesite odluku
Mladi ste, ludi i bezbrižni, pa zašto onda ne bi stavili svoju sudbinu na pleća vašeg veličanstva dinara. Ovaj novac će bez problema presuditi za sve životne nedoumice, pa se mnogo više isplati nego odlazak kod vračare da vam predvidi sudbinu.

4. Obradujte kasirku
Račun je 99 dinara, dajte joj 100. Može vam se, toliko ste moćni i taj dinar samo dodatno dokazuje komšiji Miši koji čeka iza vas da niste cicija iako mu niste vratili 1.000 dinara od prošlog meseca. “Biće Mišo, vidiš da imam za bahaćenje”.

5. Popuniš mali džep na farmerkama
S obzirom na to da su nam džepovi puni para (jer je Srbija idealna zemlja i svi smo milioneri), zašto ostaviti bilo koji deo prazan. Nemojte da zapostavite taj mali džep na farmerkama za koji ionako ne znate za šta služi, budite bogati do kraja.

6. Izmerite policu
Lenjir je za siromahe. Vi ste bogati i moćni, skoro natprirodni, pa zašto bi onda koristili obični, plastični lenjir i tako prljali ruke. Fino uzmite dinar (1 cm) i kao svi bogataši, parama izmerite šta vam treba. (Ova polica mi je 500 dinara dugačka).

Nadlanu / izvor:24sata

Foto: Arhiva Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.