8 stvari koje morate znati o analnom seksu pre nego što ga isprobate

0

Sve više žena praktikuje analni seks, na radost mnogih muškaraca. Ipak, postoje važne stvari koje bio trebalo da znate pre nego što se upustite u ovu avanturu.

Analni seks nikada nije bio manje tabu tema nego danas, ali je i dalje mnogo nedoumica. Nedavna istraživanja pokazuju da analni seks proba jedna od tri osobe, sugerišući na to da se više žena nego ikada odlučuje da ga proba. Ipak, kada se samo spomene “analni seks”, u sobi punoj žena možete samo da posmatrate kako sve odbijaju da o njemu govore.

Istina je da analni seks prati loš glas. Svi su čulizastršujuće priče o nanošenju bola partnerki ili o infekcijama koje su sekasnije javile, ali ukoliko to uradite kako treba – analni seks može da bude veoma prijatan i da u njemu uživate rasterećeno. Evo šta treba da znate.

RAZGOVARAJTE
Kao i kada je u pitanju bilo koji trik u spavaćoj sobi, analni seks je nešto o čemu treba da se razgovara pre nego što se upustite u to. Razgovarajte o svojim strahovima i očekivanjima sa vašim partnerima, budite sigurni da se nalazite na istoj stranici u toj priči kao i vaš partnerka. Ovo je zona u kojoj ne želite apsolutno nikakva iznenađenja.

TRK POD TUŠ!
Većina zamišlja, pored one fantastične, i poneku neprijatnu situaciju kada se radi o analnom seksu, sa jedne strane razumljivo, i to kako će se zapravo to odraziti na njihov seksualni život. Da biste se oslobodili tih predrasuda u glavi, idite pod tuš. Zajedničko tuširanje ne samo što će će vam pomoći da budete sigurni da higijena neće predstavljati problem nego ćeto biti i odlična predigra. Kad smo već kod nje…

NE PRESKAČITE PREDIGRU
Jedan od načina da svojoj partnerki ublažite ulazak u analni seks je dosta uzbuđenja pre samog čina. Recimo, jedan ili dva orgazma pomoći će joj da se opusti,a ni muškarac se neće buniti. Udvostručite uobičajenu dozu predigre.

NE ZABORAVITE LUBRIKANT
Dobra ideja je da pri ruci  imate lubrikant. Zapravo, mnogo lubrikanta! I zapravo, uzmite još… i još!

Za razliku od “običnog” seksa, kada vagina proizvodi prirodni lubrikant, ovoga puta tako nešto ne postoji. Što više lubrikanta koristite – biće vam prijatnije i lepše. Obavezni su kondomi i lubrikant, a ne plašite se da ga nanosite iznova. Više lubrikanta -bolji analni seks.

USPORITE
Mnogo muškaraca smatra da je najbolji način da se to obavi “odjednom” . Ali bez obzira koliko lubrikanta koristite, morate da usporiti. Analni seks je kao ulazak u kadu punu vrele vode: prvo proverite koliko je voda vrela tokom predigre, a zatim polako ulazite u vodu dok se ne potopite u potpunosti. Samo kada se vaše telo polako navikava, moći ćete kasnije da uživate u vrelini.

POMOZITE JOJ DA BUDE OPUŠTENA I TOKU SEKSA
U prvih nekoliko trenutaka penetracije žene imaju običaj da zbog pritiska zadržavaju dah. To se manifestuje direktnim grčenjem mišića koji samo vode ka bolu. Zato je podsećajte da diše duboko i oslobodi telo tenzije.

PRONAĐIETE PRAVU POZU
Ukoliko se vaša partnerka ranije nije usuđivala da se oproba u analnom seksu, dobar odabir položaja je jedna od najvažnijih stavki.

Tri optimalne poze za početnike su:
Dogi stajl jer vam dopušta laku penetraciju.
Devojka odozgo je zapravo možda najbolja poza za analni seks, jer omogućava ženi da kontroliše brzinu i dubinu penetracije, što je veoma važno za početnike.
– Položaj kašike je takođe sjajan izbor! Ona pruža podeljenju kontrolu pokreta i veću intimnost.

TIŠINA JE ZABRANjENA
Komuncirajte s partnerkom. Ohrabrite je da vam saopšti ukoliko oseti bio kakvu neprijatnost ili bol. Pre, tokom, nakon – stalno komunicirajte o njenim potrebama. U suprotnom se vi možete provoditi kao nikad u životu dok se ona oseća loše. Budite predusretljivi i da pitajte je kako se oseća, šapućite prljavo…

Nadlanu / izvor: menshealth

 

Foto: Arhiva Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.