4 jednostavne tajne vrhunskog seksa

0

Bilo da vas muče svakodnevne brige ili jednostavno tražite nešto više po pitanju vašeg seksualnog života, evo šta možete preduzeti da biste zaista doživeli bolji seks – i to bez bizarnih akrobacija u krevetu ili čudnih pomagala na baterije.

SHVATITE ŠTA VAS OMETA I KRENITE DALJE
U sred ste akcije, kad se odjednom setite da ste zaboravili da pošaljete veoma važan mejl? Vaš orgazam? Nema šanse da ga sad doživite.
Američki istraživači su ustanovili da ljudi često imaju ne-erotska razmišljanja za vreme seksa. Kako to da rešite? Kad vam se takva misao pojavi za vreme seksa, najbolji način da je se rešite je da se pozabavite njom.

Ako se odjednom setite da niste nešto obavili, nemojte to potiskivati, već to mentalno spremite u “ne sad” ladicu i pozabavite se tim nakon seksa. Tako to nećete zanemarivati, samo ćete to nakratko odložiti.

NE MENJAJTE POZE
Postoji vreme i mesto za akrobatski seks, ali da biste stvarno uživali, ako vam nešto odgovara, onda se toga i držite. Umesto naglog menjanja poza, što može pokvariti seksualni zamah, držite se umerenog i dinamičnog ritma.
Ne zna se tačno zašto, ali kontinuirani pokreti mogu pomoći ženama da ignorišu spoljne smetnje i fokusiraju se na osećaje i užitak. Tako ćete istrenirati mozak i telo da se spoje u ugodnom i zanosnom transu, koji će vam pomoći da više uživate u seksu i doživljavate bolje orgazme.

PRESTANITE DA BRINETE KAKO IZGLEDA VAŠE TELO
Pitate se može li on primetiti da vam je potrebna depilacija bikini zone, ili telo izvijate u potpuno neugodan položaj samo zato što vam tako stomak izgleda ravnije? Sve to ima ne-seksi efekt.

Ako pokušavate da sakrijete svoje mane, samo ćete se isfrustrirati i uz to početi da razmišljate o još sto drugih stvari, a tako ćete i “razvodniti” užitak koji primate, dajete i osećate. Ako se ne osećate baš samopouzdano u svojoj koži, onda na sebi ostavite seksi negliže i ljubav vodite samo uz prigušenu svetlost sveća. Ili još bolje – naprosto zatvorite oči, prestanite se opterećivati nebitnim stvarima i samo se koncentrišite na fantastičan osećaj vođenja ljubavi. Ima još jedna dobra vest – on ionako ni ne obraća pažnju na vaše mane. Istraživanje sprovedeno na univerzitetu Emory pokazalo je da će se muškarac puno više koncentrisati na lice žene tokom seksa.
– Ovo nas je iznenadilo jer smo mislili da će se muškarci za vreme seksa puno više koncentrisati na grudi ili genitalije – kaže autorka istraživanja Kim Volen, profesorka psihologije i bihejvioralne neuroendokrinologije.

ANGAŽUJTE SVA ČULA
Kad jedete ukusnu hranu, osetite miris opojnog parfema ili uživate u toploj penušavoj kupki, koristite nekoliko, ako ne već sva svoja osnovna čula kako biste uživali. Zašto biste ih onda zanemarili za vreme seksa, posebno kada su vam onda najpotrebniji? Uključivanje svih čula pomaže vam da se još više uživite u ono što se upravo događa, a tako seks postaje intiman, “celotelesni” doživljaj, a ne samo nešto usputno. Zato sve isprobajte, udahnite njegov miris, liznite mu kožu i strastveno ga poljubite… Budite svesni kako vam se koža dodiruje celim telom…

Nadlanu / izvor:zena.blic

Foto: Arhiva Nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.