POKAZALI IM PATKU: Građani protiv "Beograda na vodi"

Policija okupljenim građanima nije dozvolila da započnu protestnu šetnju i vide ugovor koji je kasnije potpisan, pa su sugrađani stajali u Ulici Kraljevića Marka i držali transparent "Ne davimo Beograd", kao i patke na naduvavanje.

Ispred zgrade Geozavoda bila je postavljena je i tri metra velika žuta patka na naduvavanje, kao i transparent: "Beograd neće buržujski kvart na vodi".

"Ne davimo Beograd" 26.04.2015.

Posted by Igor Brakus on Sunday, April 26, 2015

Okupljeni sugrađani rekli su da je ovo tek prvi u nizu protesta koji će nastupiti, jer žele da se čuje glas građana o, kako kažu, sramnom ugovoru između države i privatnog investitora.

Preko puta protesta okupilo se i nekoliko desetina članova Napredne stranke iz Beograda kako bi podržali potpisivanje ugovora. Protestanti su im dobacivali: "Sendviči! Sendviči!" Okupljeni naprednjaci su na ova dobacivanja reagovali aplauzom, zbog čega je u njihovu odbranu stalo preko 20 policajaca.

Vlada Srbije i kompanija “Igl hils” potpisali su danas ugovor za projekat “Beograd na vodi” čija je vrednost 3,5 milijardi evra, a koji bi trebalo značajno da pokrene srpsku privredu i uposli građevinsku industriju.

Ugovor su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik Upravnog odbora “Igl Hilsa” Muhamed Alabar i direktor “Beograda na vodi” Aleksandar Trifunović.

Izvor: Blic.rs

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.