POKAZALI IM PATKU: Građani protiv "Beograda na vodi"

0

Inicijativa "Ne da(vi)mo Beograd" protestvovala je od 12.30 sati ispred zgrade Geozavoda. Preko 300 ljudi okupilo se da podrži protest pod nazivom "Pokažimo im patku" zbog ugovora projekta "Beograd na vodi" koji je danas potpisan.

Policija okupljenim građanima nije dozvolila da započnu protestnu šetnju i vide ugovor koji je kasnije potpisan, pa su sugrađani stajali u Ulici Kraljevića Marka i držali transparent “Ne davimo Beograd”, kao i patke na naduvavanje.

Ispred zgrade Geozavoda bila je postavljena je i tri metra velika žuta patka na naduvavanje, kao i transparent: “Beograd neće buržujski kvart na vodi”.

“Ne davimo Beograd” 26.04.2015.

Posted by Igor Brakus on Sunday, April 26, 2015

Okupljeni sugrađani rekli su da je ovo tek prvi u nizu protesta koji će nastupiti, jer žele da se čuje glas građana o, kako kažu, sramnom ugovoru između države i privatnog investitora.

Preko puta protesta okupilo se i nekoliko desetina članova Napredne stranke iz Beograda kako bi podržali potpisivanje ugovora. Protestanti su im dobacivali: “Sendviči! Sendviči!” Okupljeni naprednjaci su na ova dobacivanja reagovali aplauzom, zbog čega je u njihovu odbranu stalo preko 20 policajaca.

Vlada Srbije i kompanija “Igl hils” potpisali su danas ugovor za projekat “Beograd na vodi” čija je vrednost 3,5 milijardi evra, a koji bi trebalo značajno da pokrene srpsku privredu i uposli građevinsku industriju.

Ugovor su potpisali ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović, predsednik Upravnog odbora “Igl Hilsa” Muhamed Alabar i direktor “Beograda na vodi” Aleksandar Trifunović.

Izvor: Blic.rs

Foto: facebook

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.