KOLIKO KOŠTA 1. MAJ? Evo koliko nam para treba za roštiljanje

ĆEVAPI

Ćevapi najčešće koštaju između 350 i 650 dinara po kilogramu. Naravno, sve zavisi od toga gde ih kupujete. Veliki marketi su jeftiniji i često nude razne akcije, dok su pečenjare malo skuplje, ali mnogi tvrde da one imaju bolje meso. Sračunajte vaš budžet, pa procenite šta vam više odgovara.

BELO MESO

Cena belog mesa, bilo da ga kupujete u mesarama, pečenjarama ili velikim marketima je uglavnom između 500 i 700 dinara po kilogramu.

KEČAP & MAJONEZ

Pakovanje kečapa od kilogram košta oko 200, a ako se potrudite možete ga naći i za 150 dinara. Majonez od 300 miligrama stoji oko 120 dinara. Pavlaka je oko 50 dinara.

SALATE

Paradajz košta oko 250 dinara, krastavac između 130 i 200, komad zelene salate je 50, dok je vezica luka 25 dinara. Cene paradajza i krastavca su po kilogramu.

PIĆE

Flaširane vode uglavnom koštaju oko 50 dinara, dok su gazirani sokovi u ambalaži od dva litra između 80 i 120 dinara. Pivo od pola litra, u zavisnosti koje i gde kupujete, najčešće košta od 45 do 120 dinara. Ako imate strpljenja i mesta da teglite staklenu ambalažu to će vam uštedeti nešto novca, dok su limenke i flašice 0.33 malo skuplje. Naravno, tu je i uvek plastična pivska ambalaža, koja je takođe jeftinija od limenki.

MARAMICE

Maramice ili toalet papir će vam takođe zatrebati u prirodi. Obične maramice koštaju između pet i 15 dinara, vlažne idu do 70, a jedna rolna toalet papira od 20 do 50 dinara.

BENZIN

Velika je šansa da na izlet idete kolima, tako da računajte da će vam novac trebati i za „čorbu“. Sami znate koju „čorbu“ trošite, koliko daleko idete i koliko troši vaš automobil, pa sračunajte.


Nadamo se da smo vam malo pomogli da se spremite za roštiljanje. Sad lepo sa društvom vidite koliko vam čega treba, sa koliko novca raspolažete, pa onda digitron u ruke i pravac u šoping. A onda - priroda!

dum

Pogledajte još