THAI TIME: Otkrili smo slobodnu zonu Vračara

Tajlandska kuhinja je savršen spoj istoka i zapada, a Thai Time je jedino mesto u Beogradu gde možete uživati u ovoj egzotičnoj kombinaciji.

Jednom kada uđete u baštu restorana, primetićete da se buka grada stišala, mesto je ušuškano tako da kad uđete, više vas neće mučiti vrelina gradskog asfalta, vreva, a ni izduvni gasovi automobila.

Thai Time nudi jedinstven spoj fenomenalnog prostora koji vas asocira na Daleki Istok i autentičnih, preukusno pripremljenih jela, čiji osnovni princip je harmonija ukusa.

Usluga je brza, perfektna, osoblje ljubazno, a hrana prezentovana bez mane.

Prvo što morate da znate
- drugačije je od svega što ste ikada probali. Za razliku od naših restorana, ovde se uz svako jelo serviraju čili i šećer - kad vam je jelo previše ljuto, dodajte šećer, kad je preslatko, dodajte čili.

Ako ste očekivali nešto nalik kineskoj ili japanskoj kuhinji, nije ni slično, ali se nećete razočarati, ovo je raj za hedoniste.

Mi smo probali Marokanski tažin (Maroccan Beef Tagine)

Lagano dinstana goveđa prsa servirana sa kuskusom pripremljenim na puteru i sa karamelizovanim jabukama i grožđicama. Ovo jelo je slatko, sa nagoveštajem ljutine koja daje predivan akcenat govedini.

Potom nas je kuvar Thai Time-a, Duangnet Pinsanthia sa Tajlanda, oduševila Pad taijem koji je pripremala pred nama.

Pad tai
je jelo sa pirinčanim nudlama, tofu sirom, jajima, mrvljenim kikirikijem, pad tai sosom i piletinom. Za one koji po prvi put probaju tajlandsku kuhinju, iskreno preporučujemo ovo jelo koje je zaista unikatna kombinacija aroma.

Kad smo završili sa glavnim jelom, prešli smo na dezert, gde nas je sačekalo još jedno iznenađenje. Za razliku od mnogih restorana azijske kuhinje,Thai Time ima selekciju koja će vam poterati vodu na usta - tu su moćan čokoladni tart sa čilijem uz limunov krem i fini kolač od urme i oraha sa sladoledom.

Iako Thai Time nije lako otkriti, u Topolskoj 4 gde je fino ušuškan u zelenilu, vraćaćete mu se bez dvoumljenja. Sa wireless internetom i utičnicama čak i u bašti, ovo mesto je potpuno pripremljeno za sve vaše potrebe, i zaista je slobodna zona Vračara.

Ukoliko želite da isprobate ukuse tajlandske kuhinje skoknite do Topolske broj 4.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.