Čudesna jela DALEKOG ISTOKA: Kako da kod kuće spremite tajlandski specijalitet

Svako tajlandsko jelo ima četiri dominantna ukusa: slano, slatko, kiselo i ljuto. Tajlanđani koriste mnogo povrća u ishrani, kao i testenine dobijene od pirinča i pirinčanog brašna.

Pad thai spada među najreprezentativnije specijalitete tajlandske kuhinje. Njegov ukus prlagođen je evropskom ukusu, tako da se nalazi na jelovnicima velike većine tai restorana na Starom kontinentu. Kako objedinjuje sve principe tajlandske kulinarske tradicije, Pad Thai može da se sprema na različite načine.

U saradnji s šeficom kuhinje restorana Thai Time Duangnet Pinsanthia, predstavljamo vam Pad Thai koji možete spremiti u svojoj kuhinji, s obzirom da sve potrebne namirnice možete nabaviti u supermarketima i zelenim pijacama.

Restoran Thai Time
predlaže Pad Thai s pirinčanim nudlama, tofu sirom, jajima, mrvljenim kikirikijem, pad thai sosom i piletinom. Za one koji po prvi put probaju tajlandsku kuhinju, iskreno preporučujemo ovo jelo.

Za jelo je potrebno
Pileći file
Tofu
Riblji sos
Tamarind
Palmin šećer
Beli luk
Crni luk
Kikiriki
Jaje
Pirinčane nudle
Mladi luk
Limeta

U dobro zagrejan vok (ili tiganj) dodajte ulje i luk, malo propržite. Potom dodajte belo meso sitno isečeno i tofu. Propržite na kratko. Dodajte riblji sos, sačekajte nekoliko trenutaka, dodajte nudle i jedno jaje.

Nudle nemojte kuvati pre spremanja ovog recepta, samo ih ostavite na 20-ak minuta u toploj vodi.

Nakon što dodate nudle, ostavite jelo na vatri još 30-ak sekundi, konstantno mešajte. Kad je jelo gotovo, pospite po njemu mladi luk i usitnjeni kikiriki i iscedite 1/4 limete.

Naravno, ako vam je sve ovo previše komplikovano, ili prosto nemate nerava za kuvanje, uvek možete posetiti Thai Time u Topolskoj 4, na Vračaru, gde će vas dočekati najukusnija hrana, savršena usluga i najbolje cene!