Prevarite okolinu: Evo kako da prikrijete višak kilograma

Nikad ne nosite preusku odeću, osim što ometa krvotok, naglasiće svaki višak na vašem telu. Ni prevrećasta odeća nije rešenje, mogli biste postići kontra efekat i izgledati još krupnije ako je nosite. Birajte odeću glatke površine, ne nosite nikad odeću prekrupnih uzoraka. Najbolji izbor kod odeće s uzorkom je ona na pruge I to uzdužne, one stvaraju optički kontinuitet i izdužuju vaše telo.

Crna boja kao i sivi tonovi najbolji su prijatelji vašeg tela jer stanjuju i “skidaju” najmanje deset kilograma.

Kod džinsa, radije birajte onaj koji komotnije stoji na bokovima nego da “seče” struk. Birajte onaj izduženih našivenih džepova i nisko postavljenih dugmića.

Kod štofastih pantalona, birajte one koje nemaju nabore, jednostavnijih krojeva i jednobojne, tamnih tonova. Nikad ne nosite stvari u džepovima ( ključeve, mobilnil i sl. ) kako ne biste dodatno širili područje bokova. Odaberite cipele malo debljeg đona I pantalone koje će ga prekriti, time ćete dobiti izduženiju liniju tela.

Birajte džempere sa V izrezom jer izdužuju vrat; jednobojni, glatkih površina ili uzdužnih pruga. Nikako debeli, radije investirajte u kvalitetna ali tanja kašmir pletiva.

Sakoi neka su s tri dugmeta, tamnijeg tona ili uzdužnih pruga, što će izdužiti gornji deo tela. Na kraju, poradite i na svom držanju. Što uspravnije stojite, to će vam i odabrana odeća bolje stajati i delovatćete manje krupno.

Izvor: portaloko.hr

Pogledajte još