Zvonko Marković

U okviru 15. Jacobs Fashion Selectiona u Jugoslovenskom dramskom pozorištu (JDP), naš poznati modni kreator Zvonko Marković predstavio je svoju novu kolekciju, kojom dominiraju crni pliš i čipka. Kolekcija je rađena sa prizvukom starih filmova, inspirisana romanima Edgara Alana Poa i dramatičnim lepoticama iz tih romana.

Revija je počela minutom ćutanja, zbog nedavno tragično nastradale manekenke Katarine Nikić. U sećanje na nju, od ove godine modna nagrada nosiće njeno ime.

Nakon Pozorišta na Terazijama, Narodnog pozorišta, Madlenijanuma, Zvonko se ovog puta opredelio za pozorišnu scenu JDP-a. Na prelepo dekorisanoj bini napravljenoj iz tri dela, uz stilski nameštaj i odsjaj sveća, šetale su se manekenke i po prvi put i manekeni.

Kolekciju je činilo i nekoliko muških modela, a specijalno za ovu priliku urađena je i kolekcija nakita brenda "Zvonko Marković". Svečane haljine po kojima je Zvonko prepoznatljiv rađene su od crnog, crvenog i bordo pliša, sa dodacima čipke, perli i mašnica. A na kraju publika je imala priliku da vidi zlatne mini seksi haljine sa izazovnim otvorima.

Zvonko je kao kreator radio za mnoge domaće modne kuće, a prepoznatljiv je po modelima za estradne ličnosti. Radio je za brojne pozorišne predstave i u rubrikama "Stil" za mnoge časopise.

Za 11 godina rada, imao je preko 120 modnih revija.

Reviji su prisustvovale i novopečene kreatorke Marijana Mateus i Isidora Bjelica, pevačice Jelena Tomašević, Mari Mari i Kaja, Vesna Jugović...

Tekst:Jelena Antonijević
Foto: Sanja Knezević

Pogledajte još