Rimini – prestonica italiljanskih letovališta po hit cenama!

Preko agencije Viva Travel na početku sezone možete letovati za samo 235 evra!

Rimini inače važi za centar zabave kako za decu tako i za one malo starije. Za decu ima dosta zabavnih parkova u okolini grada, a za starije je dobar provod zagarantovan na šetalištu pored mora gde se nalazi dosta kafića, restorana, barova i diskoteka. Inače, Rimini je poznat po ljubaznosti Italijana i velikom gostoprimstvu lokalnih stanovnika, koji imaju dobru volju da komuniciraju sa svima iako često imaju više nego skromno poznavanje stranih jezika.

(old_image)

Ukoliko ste se odlučili za odlazak na more autobusom, Viva Travel vam preporučuje Rimini po Last minute ponudama za termine 22.06., 26.06. i 03.07. gde su cene snižene i do 50 evra. Ukoliko niste sigurni gde biste voleli da budete smešteni, preporučujemo vam hotel Brooklyn 3* koji je na samo 50 m od plaže u Rivazzuri ili hotel Palma 3* na oko 100 m od plaže u istom mestu. Oba hotela nude bogat sadržaj, udobnost I uslugu noćenja sa doručkom uz mogućnost da se doplati i večera. Deca do 3 godine ne plaćaju smeštaj dok deca do 6 godina imaju 40% popusta na aranžman.

(old_image)

Rimini je podeljen na nekoliko delova: Marina, San Giuliano, Bellariva, Marebello, Rivazzura, Miramare i Riccione koji su svi odlično povezani sa centrom gradskom prevozom. Pored toga, Rimini je odlično pozicioniran pa je tokom letovanja moguće obići i ostale italijanske gradove – Ravenu, Bolonju i Firencu. Verovatno najveća prednost je blizina mini države San Marino, koji se nalazi na samo 20 km odavde.

Što se tiče hrane, možete da očekujete mnogo testa i manje mesa nego što ste inače navikli. Obavezno probajte piadine, ukusne tortilje punjene svežim porvćem i italijanskom pršutom, ali se pre toga raspitajte gde su najbolje. Cene se su slične kao i kod nas, s tim što čuveni italijanski espreso možete na nekim mestima popiti i za samo 1 evro. Nemojte ni da propustite da probate riblje specijalitete, koji su svuda sveži i ukusni. I naravno, u Italiji obavezno, ali obavezno morate jesti sladoled – takav ukus ćete teško zaboraviti!

(old_image)

Rimini inače ima fenomenalnu peščanu plažu dugačku oko 15km koja je odlično uređena i sve je podređeno turistima: tereni za košarku, odbojku, besplatne knjige, časopisi, teretana, igraonica za decu itd. Voda je prilično plitka što je idealno za letovanje s decom. Na plažama koje su hotelske postoji video nadzor i ljudi su više nego opušteni po pitanju ostavljanja svojih stvari na ležaljkama. Naravno, postoje delovi plaže koji su besplatni i možete slobodno da donesete svoj suncobran i opremu.

Rimini je takođe interesantan kao istorijski i umetnički centar, zbog starorimskih građevina i muzeja. Najlepši utisci su definitivno iz prelepog centra gde je atmosfera na Trgu Kavur skroz mediteranska i prijatna. Ovde se mogu se videti spomenici iz 13, 14, 17. veka, prelepa zdanja Pallazzo Garampi, Pallazzo dell'Arengo, statua pape Paola V, Fontana della Pigna itd. U crkvi San Nicolo nalazi se deo moštiju Svetog Nikole a u istorijskom centru nalazi se i najstariji sačuvani rimski Avgustov slavoluk. Tiberijev most iz 21. godine n. e. vodi na još jedno lepo mesto u Riminiju - Borgo San Giuliano, boemsku četvrt Riminija u kojoj ćete videti prelepe murale, između ostalih scene iz Felinijevih filmova. Felini je inače rođen u Riminiju i videćete da je ceo grad omaž velikom filmskom geniju.

Na kraju, kupovina je još jedan plus za Rimini, pogotovo ako stignete u vreme sniženja a to je generalno mesec avgust. Do tržnog centra imate i besplatni autobus i sve što treba da proverite je vreme polaska i odlaska.

Leto vas zove, a Italija mami!
Vaša www.vivatravel.rs

Pogledajte još