Banka matičnih ćelja Vita 34 proširuje svoje prisustvo na Balkanu

0

„Na ovaj način mi učvršćujemo svoju poziciju na tržištu, činimo je održivom i pružamo stabilnost osnovnoj delatnosti Vita 34“, naglašava Andre Gerth, direktor Vita 34 AG.

Bio Save Group postao deo Vita 34 AG

Banka matičnih ćelja Vita 34 proširuje svoje prisustvo na Balkanu i dobija direktno učešće kod svog partera za ovaj deo Istočne Evrope.

Naime, Vita 34 je kupila 30 % akcija svog partnera sa predstavništvom u Srbiji Bio Save d.o.o.
Sa ovakvim ulaganjem Vita 34 ima za cilj da proširi svoju vodeću poziciju na tržištu u oblasti čuvanja matičnih ćelija. „Na ovaj način mi učvršćujemo svoju poziciju na tržištu, činimo je održivom i pružamo stabilnost osnovnoj delatnosti Vita 34“, naglašava Andre Gerth, direktor Vita 34 AG.

Početkom jula ove godine Vita 34 je stekla glasačko pravo i 30 % akcija Bio Save-a. Sa ovom transakcijom Bio Save će biti potpuno integrisan u grupu Vita 34. Transakcija će biti finansirana u potpunosti od likvidnih sredstava Vita 34. Na ovaj način Vita 34 će poboljšati svoj profit prisustvom Bio Save-a na tržištu Istočne Evrope.

Od aprila 2012. godine. Vita 34 čuva uzorke krvi iz pupčanika za klijente Bio Save-a iz Srbije, Crne Gore, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije. Laborataorija Vita 34 obrađuje i čuva krv i tkivo pupčanika u skladu sa najvišim standardima Nemačkog zakona za lekove i samim tim je osigurana na period od 50 godina.

Foto: Promo

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.