IMALA SAM seks sa najboljim prijateljem. Šta sad?

Ljudi često kažu da muškarac i žena ne mogu biti prijatelji, jer se uvek bar jedno od njih dvoje zaljubi i pređe tu granicu prijateljstva.

I to možda jeste tačno, jer se desi da sa svojim najboljim prijateljem završite u krevetu. I prvo pitanje koje sebi postavite ujutru je: "Šta sad?"

Najpre, ne paničite. vas dvoje niste prvi par koji je završio u krevetu, nag, a nećete biti ni poslednji. Dešava se, i to svakako ne znači da je vaše prijateljstvo završeno.

Ponašajte se normalno.

Ponašajte se uobičajeno, kao i pre no što ste imali odnose. Ukoliko ste se dogovorili da idete u bioskop, ili na neku večeru, nemojte to otkazati. Promena planova zbog seksa može da promeni značajno vaše odnose, i samu vašu vezu.

Razgovarajte o onome što se upravo desilo. Tako ćete najbolje znati šta ono drugo misli i oseća, te ćete moći da se postavite u skladu sa tim.

U redu je i ako želite da budete prijatelji koji imaju seks, i da se dalje u vašem odnosu ništa ne menja. Ali o tome morate da porazgovarate sa svojim najboljim prijateljem.

Odlučite - da li je bio samo seks ili je u pitanju nešto više? Neka vam prijatelj kaže kako se oseća povodom toga.

Da li se oseća čudno, zbunjeno... Pustite njega da prvi govori, jer ćete ga u suprotnom sputati da iznese sve svoje emocije.

Dajte sebi vremena da razmislite. Sasvim je u redu ukoliko se odlučite na kratku pauzu između vas dvoje, kako biste imali dovoljno vremena da razmislite o tome šta se upravo desilo i kuda to vodi.

Zbunjenost nastaje zbog toga što ste vaš najbolji prijatelj i vi stalno zajedno, te bi bilo pametno da se malo udaljite.

Izdržite, videćete kako se stvari dalje odvijaju. Kada se budete videli nakon nekog vremena, ispitajte teren: da li vam je neugodno u njegovom društvu, možete li i dalje da se šalite i pričate o svemu kao ranije?

Možete li da se suzdržite i ne poželite ga?

Donesite konačan zaključak. Na kraju, morate sesti da porazgovarate i da se dogovorite oko zaključka. Ukoliko vam se stavovi i emocije razlikuju, to bi značilo da ne bi trebalo da spavate sa svojim najboljim prijateljem.

Prave prijatelje je jako teško naći. Zapitajte se da li je vredno da izgubite nekoga ko će vas uvek saslušati, ko će biti uvek tu pored vas i ko vas poznaje bolje od vas samih zbog beznačajnog seksa.

Pogledajte još