SKANDALOZAN PROSTAKLUK MINISTRA: Gašićeva sramotna izjava digla Srbiju na noge (VIDEO)

Nakon što je nekoliko novinara, među kojima i dopisnica B92, čučnulo kako ne bi bilo u kadru dok ministar govori, Gašić je prokomentarisao: "Što volim ove novinarke koje ovako lako kleknu", što su zabeležile kamere svih prisutnih novinarskih ekipa.

Snimak Gašićevog prostakluka ubrzo je završio na You Tube-u i počeo da se širi društvenim mrežama. Ministrova izjava naišla je na osude i linč, nakon čega je on uputio javno izvinjenje svim novinarima i celokupnoj sprskoj javnosti, što je Ministarstvo odbrane objavilo i na svom Tviter profilu:

Sramotnu izjavu osudio je i premijer Aleksandar Vučić, kao i poverenik Rodoljub Šabić:

"Šokiran sam time što je danas uradio ministar Gašić. To smatram ne samo neprimerenim, već i neodmerenim i nepristojni ponašanjem i za takvo sramno ponašanje ne postoje reči opravdanja. Razume se, u skladu sa tim, donećemo odluku o tome kako i na koji način ćemo i sopstvene odgovornosti i sve drugo preispitati u narednom periodu", rekao je Vučić.

Nakon ovog verbalnog incidenta, celokupna srpska javnost ne prestaje da komentariše ministrovo ponašanje. Na Tviteru se pojavio i haštag #NovinarkeNeKleče, koji je pokrenula novinarka nedeljnika "Vreme" Jovana Gligorijević, a ubrzo su joj se pridružile koleginice i kolege i drugi tviteraši.

Pogledajte još