O.U.R. bar

Bar Udružene organizacije rada je mesto koje je u Beograd donelo atmosferu njujorških noćnih barova. To je bila ideja jednog od vlasnika koji se nedavno vratio iz ovog, po mnogima, najlepšeg grada na svetu. Klubovi u kojima se sluša džez, služi raznovrsna hrana i neobični kokteli, retko se sreću u našem gradu. Upravo zato je „O.U.R bar“ pomalo avangardno mesto.

Enterijer bara prati čitavu priču. Zidovi prekriveni fotografijama sa snimanja kultnih domaćih filmova, klavir i stari filmski projektor prostoru daju poseban šarm, uz nenametljivu udobnost koja je imperativ.

Kuhinja je fuzija specijaliteta raznovrsnih kuhinja, od azijskih do evropskih. Hrana je prilagođena atmosferi, možete je jesti na bilo kom mestu u baru.

Meni sadrži raznovrsna predjela kao što su supa dana po izboru šefa kuhinje, pileća krilca glazirana medom, salata od grilovane cvekle sa rikota sirom, rukolom I pistaćima….Cene predjela su od 230, koliko je supa, do 490 dinara, koliko košta topla salata sa lignjama.

Ukoliko ste ljubitelj američkih burgera ovde imate priliku da ih probate sa pomfritom, kornišonima i bebi kukuruzom. Cena im je 480 dinara.

Od glavnih jela preporučuju rolovanog divljeg zeca sa suvim šljivama, timijanom i crvenim vinom i maljtaljatu od bifteka ( rezani grilovani biftek sa ruzmarinom, belim lukom I maslinovim uljem).

Pripremili su nam tri specijaliteta: sufle od sira sa pančetom i miks salatom, poširanog lososa sa đumbirom i vlašcem i išlere sa kremom od francuskog slatkog likera “Grand Marnier”. Cena ovakvog obroka je 1.300 dinara.

Nude mnogo vrsta koktela. Barmen nam je otkrio koja dva na najbolji način predstavljaju bar. Imaju simbolične nazive “Doli Bel” i “Varljivo leto”.
Ceđeni limun, pire od jagode, penušavo vino i liker od zove samo su neki od “tajnih” sastojaka ovih koktela.

Vinska karta je mala ali sadržajna. Tu su vina domaćih vinarija koja nose titulu vina kuće ali i vina sa podneblja Francuske, Italije, Španije…

Sredom ćete uživati u zvucima gitare.

Četvrtkom je na programu džez muzika.

Petak i subota predviđeni su za DJ večeri.

Radno vreme je od 17.00 do 02.00 radnim danima, dok je vikendom otvoren do 4.00 ujutru. Kuhinja radi sve vreme, jer im je cilj da posle drugih lokala prošetate do Beogradske 71 i uživate u dobroj hrani i kvalitetnoj muzici.

Tekst: Marija Milenković
Foto: Mirjana Ristić

Pogledajte još