NEMATE SEKS: Spremite se za ozbiljne posledice!

Nedostatak seksa ima za posledice jako loše psihičko zdravlje ali takođe i fizičko! Broji stručnjaci koji su se bavili raznim istraživanjima došli su do zaključka da nedostatak seksa može dovesti do raznih bolesti!

Osećate se anksiozno

Seks pomaze ljudima da se izduvaju! Ljudi koji apstiniraju teže se bore sa stresnim situacijama, od ovih drugih koji imaju seks barem jednom u dve nedelje! Tokom samog seksa mozak stvara endorfin i oksitocin koji pomaže da se osećate opuštenije.

Bez seksa ste slabi

Ako nemate seks, neće biti ni izloženi polno prenosivim bakterijama i infekcijama, ali takođe u svom organizmu imaćete i manje antitela koja se bore sa virusima!

Smanjen rizik od upala

Skoro 90 odsto infekcija urinarnog trakta se javlja u roku od 24 sata od odnosa! Tokom seksa, bakterija iz vagine mogu da završe u uretri! Ovo je ta pozitivna stvar, jer sprečava mogućnost bolnog mokrenja!

Možda ste depresivni

Prema studiji koja je urađena, žene se osećaju depresivnije, ako duže apstiniraju. Međutim, ne radi se samo o odnosu, neko i o hemiji. Naravno da je nezaštićen seks rizičan, ali postoje i koristi.

nadlanu.com

Pogledajte još