UVUKAO VAM SE DUVANSKI DIM U GARDEROBU? Evo kako se rešiti užasa koji vas prati od sinoćnjeg partija

Kada je reč o pamučnim stvarima, imajte na umu da neke od njih ne mogu odmah da se bace na pranje. Umesto toga, okačite ih na ofinger i ostavite preko noći na terasi da bi se one dobro izluftirale. Možete i mirisom isprskati ormar i tada u njega složiti stvari koje ste prethodno skinuli sa sebe.

Međutim, kada je u pitanju kožna garderoba, sve postaje malo komplikovanije i stvari zahtevaju detaljniju zaštitu. Uzmite parče vate, natopite je u jabukovo sirće i blago premažite celu jaknu.

Ukoliko imate jaknu od prevrnute kože, pamučnom krpom umočenom u čistu vodu pređite preko cele površine jakne. Pazite ako je antilop u boji, voda može da je skine. Međutim, i za to ima leka: ravnomerno pređite krpom i niko neće primetiti da se skinulo malo boje.

Situacija je najkomplikovanija kada je reč o stvarima od vune.

Preko džempera ili jakne sipajte sodu bikarbonu i ostavite da odstoji oko pola sata. Onda usisivačem skinite sodu bikarbonu. Trebalo bi da znate da je soda bikarbona sjajan prirodni dezodorans.

Važno je samo da svoje stvari nikada ne stavljate u ormar dok ih niste prethodno dobro izluftirali i istresli. Vaša garderoba će tako povratiti miris, a neprijatni mirisi duvanskog dima i sinoćnog provoda neće ostavljati svoj užasni trag. Sve što treba i te kako primenjivati, posebno ukoliko spadate u redove nepušača.

Izvor: nadlanu

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.