Postupak protiv Tadića za šampanjac 1. decembra

BEOGRAD, 17. novembra 2009. (Beta) - Starešina Gradskog suda za prekršaje Beograda Zoran Pašalić izjavio je da su predsednik Srbije i više državnih i fudbalskih fukcionera dobili poziv prekršajnog sudije po prijavi podnetoj protiv njih zbog nedoličnog ponašanja posle utakmice Srbija-Rumunija.

"Svi su dobili poziv za 1. decembar", kazao je Pašalić agenciji Beta navodeći da je policija podnela gradskom sudiji zahtev za pokretanje prekršajnog postupka zbog nedoličnog ponašanja na sportskoj priredbi.

Beogradska policija podnela je 16. oktobra prijavu protiv predsednika Srbije Borisa Tadića, predsednika Fudbalskog saveza Srbije Tomislava Karadžića, ministarke omladine i sporta Snežane Samardžić-Marković, predsednika Skupštine Beograda Aleksandra Antića i Fudbalskog saveza Srbije kao pravnog lica.

Tadić, Karadžić, Antić i Samardžić-Marković su posle utakmice Srbija-Rumunija (5:0) 11. oktobra u Beogradu, nazdravili šampanjcem na stadionu "Marakana" u proslavi zbog plasmana na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Pogledajte još