SRBIJA OBELELA: Saobraćaj usporen, evo gde je pao najveći sneg i gde morate biti OPREZNI

Slab do umeren sneg pada na Kopaoniku, Crnom Vrhu i u regionima Zlatibora, Kruševca, Niša, Leskovca, Vranja i Ćuprije.

Uz maksimalnu angažovanost dežurnih ekipa putara i neprekidan rad zimskih službi, svi putevi prvog i drugog prioriteta, prema informacijama JP Putevi Srbije, su prohodni.

U višim predelima, preko prevoja i na prilazima zimskim turističkim centrima ima snega na kolovozu, pa su uslovi za vožnju pravi zimski, uz obaveznu upotrebu lanaca na planinskim prevojima.

Prema prognozi, danas će biti oblačno i hladno, mestimično sa snegom uz stvaranje i povećanje visine snežnog pokrivača. Više padavina očekuje se u istočnoj, južnoj i centralnoj Srbiji.

Na severozapadu suvo, vetar će biti umeren i jak, severni i severozapadni pa se očekuje lokalno stvaranje snežnih nanosa.

Najviša temperatura od minus dva do dva stepena.

Prema posednjim informacijama Uprave granične policije, na terminalima nema dužih zadržavanja putničkih vozila.

Zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima, moguće je stvaranje poledice pa JP „Putevi Srbije" apeluje na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji na putu i savetuje maksimalan oprez u vožnji.

Vozačima se savetuje da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put, a ukoliko se odluče na putovanje, treba da voze zaista oprezno i pažljivo.

Na putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Kolubare, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Kosova, Beograda.

Na državnim putevima drugog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Mačve, Kosova, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Čačka, Beograda.

Na ostalim putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju takođe do pet centimetara na teritoriji Niša, Požarevca, Mačve, Kosova, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Užica, Ivanjice, Čačka, Beograda.

Izvor: nadlanu/Telegraf

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.