OTKRIVENA TAJNA: Evo zašto zatvaramo oči dok se ljubimo!

Velika većina ljudi, dok se ljube – žmire. Ovo posebno važi za devojke, koje, čim osete blizinu nečijih usana, oči im se same sklapaju, što je nesvesna reakcija, dok se muškarci, kao vizuelni tipovi, svim silama trude da posmatraju svoju partnerku, iako im to baš i ne polazi za rukom.

Ali, zašto to radimo?

Kako tvrde naučnici, jedno od mogućih objašnjenja za ovu pojavu je to što se, zbog navale seksualnog uzbuđenja, zenice šire, a to zbunjuje mozak i on misli da je mrak, pa automatski zatvara oči.

Prema drugom objašnjenju, nije baš jednostavno istovremeno pokretati očne jabučice i jezik. Slično je kao kad pokušate da istovremeno trljate stomak i lupkate se po temenu. Moguće je, ali uz mnogo vežbe.Što se psihološkog aspekta tiče, zatvaranjem oču postiže se intenzivniji doživljaj i jednostavno, sve je mnogo lepše.

Takođe, ljudskom oku ne prija kad mu je neki predmet toliko blizu, jer ne uspeva jasno da ga fokusira i gleda, pa zato partnerovo lice deluje izobličeno i čudno.Naravno, ima i onih koji se ljube zatvorenih očiju, jer za to vreme zapravo maštaju o nekom drugom. Ipak, većina vam to nikada neće priznati.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.