MAGIČNE BROJKE: Ko kaže da kvalitet veze ne zavisi od razlike u godinama

Kako bi veza između životnih saputnika uspela i bila kvalitetna potrebno je u nju uložiti puno truda, brojnih i otvorenih razgovora sa partnerom, kao i razna odricanja koja predstavljaju samo početak skladnog odnosa. Međutim, čini se da kako za vezu tako i za brak postoji matematička formula koja se krije u razlici u godinama.

Kvalitetna veza i odnos između partnera zavisi od niza faktora. Razumevanje, odricanje, požrtvovanost i naravno, ljubav ključne su stavke za uspešan brak i vezu, ali čini se da se uspeh može meriti i brojkama. Naime, prema istraživanju sprovedenom na 3.000 žena i muškaraca širom Evrope postoji formula koja povećava šanse za uspeh veze ili braka.

"Prema objašnjenju psihologa, veza u kojoj je muškarac stariji od žene pet godina ima najveće šanse za uspeh."

Suprotno tome, veze u kojima je muškarac stariji 20 godina ili više imaju najmanje šanse za kvalitetan zajednički život.

Dokazano je kako žene emotivno sazrevaju puno ranije od muškaraca te je razlika od 3 do 5 godina dovoljna kako bi partneri bili iste emocionalne zrelosti.

S druge strane, partneri različitih generacija gotovo sigurno će imati različite poglede na životne vrednosti, drugačije ukuse i stavove, zbog čega s vremenom može doći do nerešivih nesuglasica.

Izvor: zadovolja.hr
Foto: Pixabay.com

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.