Jovana Stipić i Jelena Gavrilović igraju u Plavoj krvi

BEOGRAD, 26. novembra 2009. (Beta) - Glavne ženske uloge u filmu "Plava krv" Maje Uzelac dobile su glumice Jovana Stipić i Jelena Gavrilović, dok se glavni muški lik "još drži u tajnosti" saopštila je u četvrtak distributerska kuća "Tak".

Kroz nedavni kasting prošlo je više od 200 glumica, a Maja Uzelac, poznata po TV emisiji "Kulturni nokaut", odabrala je Jovanu Stipić za ulogu Katarine a Jelenu Gavrilović za ulogu Lare.

U "Plavoj krvi", čije će snimanje, u produkciji firme "Film Fatal" početi u junu 2010. godine, Katarina i Lara se sukobe oko jednog muškarca, u miljeu savremenog ali stilizovanog Beograda. "Simbolično, on je Branković, a njih dve su Obrenović i Karađorđević", dodaje se u saopštenju "Taka".

Stipićeva je imala zapažene uloge u "Čarlstonu za Ognjenku" Uroša Stojanovića i "Milošu Brankoviću" Nebojše Radosavljevića, dok je Jelena Gavrilović nagrađivana za ulogu u filmu "Na lepom plavom Dunavu" Darka Bajića. U međuvremenu je ostvarila i ulogu u hororu "Srpski film" Srđana Spasojevića, koji je u postprodukciji.

Pogledajte još