Danas preuzimanje vakcina

BEOGRAD, 27. novembar 2009. (FoNet) - "Jugohemija" će danas preuzeti prvih 140.000 doza "Novartisovih" vakcina protiv gripa H1N1 iz fabrike u Sijeni u Italiji, koje će specijalnim kamionima-hladnjačama biti transporotovane do Instituta za virusologiju, vakcine i serume "Torlak" u Beogradu.

Ovo će, kako je saopštila "Jugohemija", biti prve količine vakcina koje će biti dopremljene u Srbiju i isporučene su pre dogovorenog roka. Tokom transporta biće preduzete sve mere rigorozne kontrole u cilju održavanja temperaturnog "hladnog lanca".

Elektronskim monitoringom pratiće se kretanje vakcine od momenta pakovanja u fabrici, preko transporta kamionima-hladnjačama do trenutka isporuke "Torlaku".

Transportni monitoring da su vakcine dopremljene u kontrolisanim uslovima, kojim se garantuje njihova ispravnost, kao i kompletna dokumentacija o kvalitetu vakcine, potvrđena od evropske agencije za sertifikaciju lekova - European Medicines Agency, biće predati nadležnim institucijama u zemlji.

Dalja sukcesivna isporuka vakcina biće nastavljena prema planiranoj dinamici i u koordinaciji s proizvođačem vakcina, "Novartisom", navodi se u saopštenju kompanije
"Jugohemija- Farmacija" d.o.o.

Pogledajte još