U Italiji uhapšene 74 osobe

RIM, 1. decembra 2009. (Beta-AP) - Italijanska policija razbila je danas veliku kriminalnu grupu na jugu zemlje i uhapsila 74 osobe, među kojima ima i lokalnih političara i biznismena, a njihovu pokretnu i nepokretnu imovinu zaplenila.

U okviru operacije "Domino", koja je pokrenuta pre tri godine, priveden je veliki broj političara i poslovnih ljudi u Bariju, dok je izdat nalog za privođenje još devet lica povezanih sa grupom Parizi, saopštila je policija. Uhapšen je i šef klana Parizi, Savino Parizi, kao i njegovi najbliži saradnici.

AP piše da je Parizi svoj početni kapital stekao preko italijansko-srpskog lanca za trgovinu drogom. Ukupna vrednost zaplenjene imovine je oko 220 miliona evra. Zaplenjena je i jedna od velikih kladionica Paradajs bet u Londonu i nekoliko trkačkih konja.

U odvojenoj operaciji, italijanska policija na Siciliji izdala je 11 naloga za hapšenje lica koja su pomogala jednog od najuticajnijih mafijaških bosova iz Koze nostre Salvatorea Provencana (Provenzano), koji je uhapšen 2006. godine. Takođe danas, policija u Napulju zaplenila je imovinu kriminalne grupe Kamora koja se procenjuje na 20 miliona evra.

Pogledajte još