Požega: Pogledajte fotografije koje su šokirale ljubitelje životinja

Na fotogorafijama se mogu videti izuzetno loši i nehumani uslovi u kojima borave

Bez komentara
U pokušaju da proverimo situaciju u azilu u Požegi kontaktirali smo službu Zoohigijene J.K.P. „Naš dom“. Nisu se javljali na pozive, niti odgovorili na mejl koji im je poslat.

ovi psi pod nadzorom službe Zoohigijene J. K. P. „Naš dom“ iz Požege, mimo svih propisa i zakona, a koji će biti eutanazirani ukoliko ih neko ne udomi.

- Ovo su svi psi koji se trenutno nalaze u šinteraju Požega! Stanje je užasno, ima jako jako bolesnih pasa, o tome koliko su mršavi i istraumirani da ne pričam! Oni se prosto ne pomeraju, ne reaguju, dva psa je bukvalno zalajalo za sve vreme mog boravka, napisala je A. K, koja je objavila ove fotografije na svom fejsbuk profilu.

Pogledajte foto galeriju koja je šokirala ljubitelje životinja

Kako navode u udruženju za zaštitu životinja ORPAK, ova nedužna biča, u zaista lošim uslovima, čekaju svoj red za „smrtnu kaznu“ ukoliko ih neko ne udomi.

Dobili smo poziv i molbu da se uključimo u akciju spasavanja pasa iz Požege, koji se masovno ubijaju svakog dana. Obzirom da i u Kruševcu ima previše napuštenih i ničijih, bolesnih i povređenih životinja koje nemamo gde da smestimo, mislili smo da odbijemo poziv. Molba je ponovo upućena sa napomenom da je potrebno samo da se ode po pse kojima "ističe rok" - za život 25. maja - rekli su u ORPAK-u.

Problematičnost požeškog azila, nije od juče. O užasima koji se dešavaju u „Našem domu“, pisali su naši mediji 2010. godine, ali do sada nije ništa postignuto. Inače, prema ranijim podacima, već prvi dan rada službe, koja sa ulica uklanja pse lutalice, pokazao je da će problema biti na pretek.

Tada se na delu prikazala "metodologija" uklanjanja pasa, suprotna onoj propisanoj: na Gradskom trgu u Užicu jedan od radnika prihvatilišta psa je najpre vabio hranom. Onda ga je uhvatio u mrežu, a zatim - pred nekoliko desetina posmatrača, uz tresak praćen zavijanjem nesrećne životinje - svom snagom bacio u duboku prikolicu, kroz otvor na njenom vrhu.

Zavijanje psa, očigledno povređenog u ovoj "akciji", nastavilo se i kada su političari stigli na trg, da bi objavili početak "civilizovanog uklanjanja lutalica sa ulica".

- Mi pokušavamo da prikupimo novac za ove pse (njihov privremeni smeštaj u pansionu) pre nego što dođu u Hrvatsku jer je potrebno sačekati proceduru udomljavanja. Za to vreme biće u pansionu u Beogradu, a mi ćemo im poslati prikupljene donacije. Slali smo žalbe Veterinarskoj inspekciji koja, iako se čini zna sve , ne reaguje. Odgovor, naravno, nismo dobili - rekla je Petra Gašpar.

U Zagrebu će se okupiti u 18 sati pred Maksimirom gde će sakupljati sredstva za pse u Požegi.

Ukoliko želite i imate mogućnosti, možete udomiti nekog od ovih pasa i tako spasiti jedan život.

Izvor: J. R./Životinje


Pogledajte foto galeriju koja je šokirala ljubitelje životinja

(old_image)

Pogledajte još