Pal Zileri

Sigurno ste očekivali da na reviji muške garderobe u publici vidite mnoštvo žena koje uzdišu za izvajanim muškim telima. E, pa na ovoj reviji modne marke "Pal Zileri", održanoj u Kristalnoj dvorani hotela Hajat, nije bilo tako.

Većinu publike činili su upravo oni zbog kojih je i organizovana revija. Zbog muškaraca. Izgleda da su i oni konačno shvatili da u nekim situacijama, odelo, ipak "čini čoveka". Najnoviju kolekciju "Pal Zileri" za proleće/leto 07. otvorio je Andrija Bikić. Kolekcija prepoznatljive muške odeće sastoji se od linija "Pal Zileri", "Pal Zileri koncept" i "Pal Zileri lab".

Predstavljena su odela sa dva dugmeta i zašiljenim reverima, pantalone bez falti i one s jednom faltom, čiji je cilj da naglase vitkost figure. Dijapazon boja kreće se od bele preko boje peska do azurno plave. Osnovne boje kolekcije upotpunjene su pastelnim tonovima, crvenom, morskozelenom i neboplavom. Od materijala, najzastupljeniji su svila, lan, pamuk, kao i dezenirani materijali sitnih pruga.

Kolekcija Pal Zileri Concept predstavlja sportski i opušten način odevanja. Elegantni mantili, mantili sa dva lica, sportske jakne, bomber jakne sa dva lica, motociklističke jakne... Neformalni način odevanja svoju eleganciju izražava kroz asesoar, košulje, majice i cipele kao ravnoteža između sportskog i klasičnog.

Kolekcija Pal Zileri Lab jeste mladalačka kolekcija za odvažnog muškarca koji ističe sopstveni identitet. Kolekcija svojim stilom i bojama prikazuje različite scenarije koji podsećaju na zamišljeno putovanje kroz stvarnost.

Pal Zileri je definitivno uspeo da spoji ležerno i luksuzno, a dijapazonom svojih proizvoda ponude svakom muškarcu "total look". Promoteri i klijenti ove italijanske robne marke su: Berluskoni, Roman Prodi, Toto Kotunjo, Lotar Mateus, Dejan Savićević....

tekst: Jelena Antonijević
foto: Marko Risović

Pogledajte još