Neredi u Rimu: Suzavcem rasterali demonstrante i turiste (FOTO)

Suzavac je trebalo da rastera demonstrante u sukobu sa policijom, koja je pokušala da obuzda neke napadački raspoložene demonstrante, koji su uleteli u policijski blindirani kombi.

Usledio je haos, pošto su turisti bežali u zaklon zajedno sa demonstrantima koji su zasuli glavnu rimsku ulicu u oblasti čuvene Fontane di Trevi kako bi pobegli od suzavca kojim ih je policija zasula.

Neke prodavnice u obližnjoj ulici spustile su metalne kapke i radnici obezbeđenja iz prestižnog tržnog centra u blizini premijerovog kabineta, zaključali su vrata desetak minuta da bi sprečili ulazak demonstranata i uplašenih prolaznika.

Demonstranti, uključujući aktiviste u kampanji za bolje socijalno zbinjavanje i imigrante, njih oko 300, bacali su voće i druge objekte ka policijskim kordonima, kod zgrade Donjeg doma italijanskog parlamenta i kancelarije premijera Enrika Lete kao i oblasti gde se nalazi rezidencija predsednika Djorđa Napolitana.

AFP dodaje da je italijanski ministar za infrastrukturu Mauricio Lupi najavio da će sredstva u ukupnom iznosu od 140 miliona evra biti obezbeđena kao pomoć stanarima u teškoćima (s kreditima i neplaćenim stanarinama), pošto zbog recesije u poslednje dve godine, drastično raste nezaposlenost.

Izvor: B92

VIŠE FOTOGRAFIJA MOŽETE POGLEDATI DOLE …

/

Slični članciMore from author

Ostavite komentar

Your email address will not be published.