Carl Craig

„Kralj detroitskog tehna“ ni ovog puta nije razočarao beogradsku publiku. Set je bio tvrđi, pun hitova, i možda urađen malo preko volje, ali svakako vredan slušanja

Carl Craig je i prošle godine nastupao u Beogradu, u klubu Bassment. Podeljena su mišljenja kada je u pitanju kvalitet ova dva nastupa. Prošli nastup je bio „mirniji“, dok je ovaj bio nešto tvrđi i za neke „dosadniji“... Ono što smo čuli nije sirovi tehno, ovaj detroitski umetnik ubacuje različite remikse najpoznatijih ritmova i pesama, koji su definisali novi pokret u elektronskoj muzici, sada sve prisutniji i prihvatljiviji. Između ostalih čuli smo i „Poor people“. 

Mogao se steći utisak da se sam Craig nije preterano zabavljao.

U malom klubu PlastikaMintu imali smo još jednu zvezdu Dominic Stantona – Domu. Ovaj čovek sa mnogo imena (između ostalih i Umod i Zoltar) prve produkcijske korake je napravio uz 4 Hero. Ono što smo imali prilike da čujemo bio je vrlo zanimljiv i raznovrsan set sačinjen od hip hopa, brokenbita i nu soula. A sve to izmešano sa houseom i drum n bassom. Zaista sjajno!

Detroit je je jako važno ime za sve koji prate elektronsku muziku, a posebno tehno. Možete voleti ili ne detroitske umetnike kao što su Jeff Mills, Derick May i Carl Craig, ali ono što najmanje možemo da uradimo je da ih poštujemo s obzirom koliko su učinili za tehno muziku.

Tekst: Nada Veljković
Foto: Sanja Knežević

Ostale fotografije pogledajte u foto-galeriji

Pogledajte još