Bakalar u kafi – Naučnofantastično!

Zalogaji su u ''Đorđu'' skockani do savršenstva. Tradicionalni specijaliteti imaju sasvim neobične dimenzije – u vidu dodataka od prefinjenih soseva ili slanih džemova, kojima ćete usrećiti vaša nepca. Ovakav meni možete probati na svetskim adresama – u luksuznim i otmenim restoranima Londona, Njujorka, Pariza ali i na jednoj Neimarskoj, u ulici Moravskoj 10. u Beogradu.

Pripremite sva čula za: flamanski ili korzikanski gulaš, bifteke i kotlete od konjskog mesa ili fine zečetine, prefinjene paste i aromatična rižota, obrok-salate i mnogo vrsta specijaliteta od sveže ribe.

(old_image)

Poslastice su posebno uzbudljive. Tu su kolači spremljeni po receptima naših baka ali i dve sasvim posebne torte sa poetičnim imenima: ‘’Jesen je ok’’ i ‘’Tri boje smeđe’’. Sudar tradicije i eksperimenta ovde je doveden do savršenstva. Na slatkom meniju su još i pita od jabuka sa karamel prelivom, čiz kejk sa borovnicima i još mnogo toga čijeg ćete se ukusa i mirisa još dugo sećati.

(old_image)

Kuvarski tim, sada već kultnog restorana ''Đorđe'', nedavno je pojačan iskusnim chefom, Jovicom Jovičevićem, koji pregršt mašte unosi u svaki zalogaj.

(old_image)

Sasvim virtuozno. Inače, restoran je poznat i po tome što organizje tematske dane kao što su ''Dani Istarske kuhinje'', ''Gurmanski dani''...i što dovodi poznate kuvare iz celog regiona.

(old_image)

Enterijer restorana je opet ''mix'' modernog i tradicionalnog. Prelepa kuća na Vračaru u kojoj je smešten ''Đorđe'' može biti mirna luka za porodični ili biznis ručak u otmenim odajama opremljenim stilskim nameštajem i komodama gde će biti ispoštovana vaša želja za intimom.

Ali, u ''Đorđu'' možete imati opušten i trendi ručak u konzervatorijumu restorana koji je opremljen modernim wine-barom sa bogatom kolekcijom vina i aperitiva, koktela i bezalkoholnih pića. Tokom dana ovaj prostor obiluje dnevnim svetlom a u večernjim satima romantičnom rasvetom i dobrom muzikom.

Četvrtkom, petkom i subotom uveče gosti u restoranu mogu uživati u latino, džez, soul i evergrin ritmovima.

(old_image)

Pogledajte još