Protest taksista u Beogradu i još 19 gradova

BEOGRAD, 16. decembra 2009. (Beta) - Taksisti i autoprevoznici Srbije u četvrtak će strajkovati u Beogradu i još 19 gradova, nezadovoljni uslovima rada.

U Beogradskom, Beotaksiju i Pink taksiju agenciji Beta je rečeno da će njihovi taksisti učestvovati u štrajku. Beogradski taksi će u četvrtak u 7.30 ujutru prestati da prima pozive i organizovaće kolonu svojih taksista koja će krenuti iz Novog Beograda.

"Naši zahtevi su okrenuti Republici", kazao je agenciji predstavnik sindikata taksi vozača i autoprevoznika Branko Vitorović. On je za četvrtak najavio i pregovore sa predstavnicima ministarstava za infrastrukturu, trgovinu i finansije.

"Izvinjavamo se građanima zbog neprijatnosti koje će sutra imati, ali nismo imali drugo rešenje pošto nadležni nisu želeli da nas saslušaju", kazao je on, dodajući da za gužvu treba optužiti vlast. Sindikat taksi vozača i autoprevoznika "Nezavisnost" pozvao je svoje članove iz Beograda i 19 gradova Srbije da stupe u generalni štrajk pod nazivom "Ma dosta više".

Članovi sindikata će se u četvrtak okupiti na četiri mesta u Beogradu u 8.00, odakle će krenuti u protestnu vožnju prema Nemanjinoj ulici, između Kneza Miloša i Trga Dimitrija Tucovića, gde će se protest održati u 10.00.

Pogledajte još