Dogovor taksista i Vlade

BEOGRAD, 18. decembar 2009. (FoNet) - Celodnevna blokada grada, jedan na kratko uhapšen taksista i tri sastanka sa predstavnicima vlade za 24 sata, bili su potrebni da predstavnici taksi udruženja i autoprevoznika postignu načelni dogovor sa resornim ministrima oko zahteva zbog kojih su juče protestovali.

Ministri Slobodan Milosavljević, Milutin Mrkonjić i Petar Škundrić potpisali su u večernjim časovima sporazum sa prevoznicima kojim garantuju da će većina njihovih zahteva biti rešena u naredna tri meseca, piše "Politika".

"Zajednički smo se dogovorili da ćemo predložiti izmene određenih propisa koji će omogućiti uklanjanje nelegalnih taksista sa ulica naših gradova i time stvoriti uslove onima koji su u legalnom biznisu da rade svoj posao", rekao je ministar trgovine i usluga Slobodan Milosavljević.

Najavio je da će predstavnici vlade razgovarati sa lokalnim samoupravama oko utvrđivanja cena taksi usluga i inicirati određene izmene zakona.

Tako će izaći u susret zahtevima taksista, napominjući da misli na pravilnike za vođenje putnih naloga, za šta će Ministarstvo infrastrukture predložiti određene izmene.

Dogovoreno je da vlada kroz nekoliko dana utvrdi najnižu cenu taksi usluga, kao i da se do 1. marta 2010. godine odloži primena odredbe o uvođenju fiskalnih kasa u vozila, kako taksisti ne bi gasili preduzeća od Nove godine.

U martu će, objasnio je direktor "Beotaksija" Milivoje Armuš, biti doneta odluka o tome da li će fiskalizacija biti ukinuta ili će se primenjivati od 1. januara 2013.
godine.

Pogledajte još