DANAS SLIKAMO MURAL: Nastavak kreativne radionice "Crtajmo srcem"

U nameri da zajedno naslikaju mural, okupila su se deca iz Dečijeg sela "Dr Milorad Pavlović" i studenti treće godine Akademije, koji mural slikaju u okviru nastavnog programa.

U ovoj, drugoj fazi izrade murala, koja podrazumeva pripremu podloge za neposrednu izradu slike, učestvovalo je petoro dece: Dijana Redžepović (12 godina), Jovana Redžepović (10 godina), Dijana Vučićević (15 godina), Ružica Ćuran (15 godina) i Leontina Marković (8 godina).

Posmatrajući studente u pripremi podloge za planirani mural, mladi talenti su kombinovanjem različitih crtačkih materijala, neverovatnom lakoćom crtali različite životne motive, po slobodnom izboru. Dečiji svet mašte izražen u svetu linija i boja, pretočio se u teme razdraganog pojavnog sveta. Predlog da se crteži nastali u radionici pretvore u dizajn njihovih majica, dodatno ih je nadahnuo, te su teme i motivi brzo nadirali, što je prisutne u ateljeima Akademije ispunilo novom kreativnom i životnom energijom… Takva razmena misli, ideja i predloga učinila je atmosferu izuzetno interaktivnom.

Radionicu su vodili profesorica monumentalnog slikarstva, docent Jelena Sekulić-Voljanek, docent Ivan Canjar, saradnik u nastavi Dragana Malešević, kao i studenti Jelka Jakovljev, Nevenka Blagojević, Zita Đere, Teodora Uzur i Maša Subotin.

Radionica je održana pod pokroviteljstvom Color Press Grupe.

/

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.