KLUB PRAVIH DEVICA: Maturatkinje iz Beograda ne žele seks pre braka

Skloni da pojednostavljujemo trendove, često sve mlade generacije kvalifikujemo s pridevima površni, nezainteresovani, bezidejni. Da su takvi stavovi predrasude potvrđuje primer četiri maturantkinje koje su osnovale neformalni kružok Klub pravih devica.

Deleći međusobno iste ili slične vrednosti, odlučile se da se odupru sveprisutnoj banalizaciji seksualnog odnosa dajući prednopst ljubavi. Osim što su odlične učenice, što uživaju u druženju, odlaze na žurke i u klubove, Mina, Zora, Tamara i Eva odlučile su da nevine uđu u bračnu zajednicu.

- Nemam ništa protiv drugarica koje su seksualno aktivne od 13. ili 14. godine. Meni one ne smetaju, ali ja nisam takva. Želim da kao devica uđem u brak - kaže Mina I, osamnaestogodišnja učenica četvrte godie Prve beogradske gimnazije koja namerava da upiše medicinu u junu.

Sve članice Kluba pravih devica imaju ozbiljne emotivne veze.

- Ja sam u vezi s dečkom deset meseci, a Zora čak dve godine. Mladići su prihvatili naš izbor. Ne mogu reći da su uvek najsrećniji zbog toga, ali nas poštuju. Ako se budu pokazali vrednim, da su oni ti pravi, njima ćemo pokloniti nevinost - priznaje Mina.

Pogledajte još

Ostavite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti postavljena.